["ΠΟΠ!"] Το ροζ βινύλιο των Κόρε. Ύδρο.

Facebook Twitter
0

 

To 2006 οι Κόρε. Ύδρο. κυκλοφόρησαν το περίφημο cd τους Φτηνή Ποπ Για Την Ελιτ. Σήμερα έξι χρόνια μετά, το βγάζουν για πρώτη φορά σε βινύλιο. Θα κυκλοφορήσει από την Inner Ear σε 250 μόνο αντίτυπα και το βινύλιο θα είναι ροζ.

 

 

Διάλεξα αυτό το τραγούδι από το άλμπουμ γιατί ακόμα και σήμερα -μετά από χιλιάδες ακροάσεις- με συγκινεί το ίδιο όπως την πρώτη φορά. Και αυτό συμβαίνει, γιατί πιστεύω ότι είναι τέτοια η αμεσότητα και η ειλικρίνεια της ερμηνείας και των στίχων, που όταν ακούω το “Γιώργο, ...” με κάνει να νιώθω ότι απευθύνεται σε μένα ένας πολύ καλός μου φίλος.

 

 

 

Εκείνο το καλοκαίρι

Ένα άλλο ελληνικό συγκρότημα οι GAD. ανέβασαν το βίντεοκλίπ για το τραγούδι τους Over The Moon στο οποίο συμμετέχει ο Κ. Βήτα. Πολύ όμορφο τραγούδι και πολύ ωραίο βίντεοκλίπ σε σκηνοθεσία Δήμητρα Μπαμπαδήμα, που μέσα στο καταχείμωνο μας θυμίζει καλοκαίρι και διακοπές.

 

 

(Αχ αυτοί οι καβγάδες των διακοπών!)

 

 

 

Κάλιο αργά παρά ποτέ 

Υπάρχουν δύο τραγούδια που κυκλοφόρησαν το καλοκαίρι αλλά γνωρίζουν τώρα επιτυχία στη Μ. Βρετανία. Πρώτο είναι το Midnight City του M83. Βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αυτή την εβδομάδα είναι στο Νο34. Η επιτυχία του οφείλεται στο ότι ακούγεται στο reality Made in Chelsea αλλά και σε κάποια σποτ του BBC για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 στο Λονδίνο.

 

 

Το βίντεοκλίπ είναι ένα tribute στην καλτ ταινία Village of the Damned.

Το επόμενο τραγούδι τα πάει ακόμα καλύτερα. Είναι το Somebody That I Used To Know του Αυστραλού Gotye και συμμετέχει η Νεοζηλανδή Kimbra. Αυτή την εβδομάδα ανέβηκε από το νούμερο 21 στο 7. Πήγε στο Νο1 της Αυστραλίας τον περασμένο Αύγουστο και από τότε έχει πάει στο Νο1 στη Νέα Ζηλανδία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Γερμανία, την Αυστρία και την Πολωνία, όπου έμεινε στην κορυφή για 15 εβδομάδες.

 

Το τραγούδι μιλάει για τις ερωτικές σχέσεις και αναπαριστάται πολύ ωραία στο βίντεοκλίπ της Natasha Pincus. Γιατί ο έρωτας είναι τέχνη.

 

 

 

The perfect storm 

Οι Desire είναι ένα ακόμη πρότζεκτ του παραγωγού και κιθαρίστα Johnny Jewel (Glass Candy και Chromatics) με την τραγουδίστρια Meagan Louise και τον ντράμερ Nat Walker (Chromatics). Το Don't Call είναι από το μοναδικό ως τώρα άλμπουμ του συγκροτήματος ΙΙ που κυκλοφόρησε το 2009. Το βίντεοκλίπ γυρίστηκε τον περασμένο Οκτώβριο στο Μαϊάμι στην διάρκεια ενός τυφώνα.

Ο συννεφιασμένος καιρός αλλά και η μουσική του τραγουδιού μου θύμισαν το Cloudbusting της Kate Bush.

Μια νύχτα στο δάσος 

Όταν ο μουσικός παραγωγός Smoove άκουσε τον soul τραγουδιστή John Turrell εντυπωσιάστηκε από την φωνή του και του ζήτησε να συνεργαστούν. Έτσι δημιουργήθηκαν οι Smoove & Turrell που πέρσι κυκλοφόρησαν το δεύτερο τους άλμπουμ Eccentric Audio.

 

 

Δείγμα του το Gabriel που συνοδεύεται από ένα όμορφο νυχτερινό βίντεοκλίπ.

 

 

 #####

 

 

 

 

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ