Ήρθε η ώρα

Facebook Twitter
0

Τι περιμένουμε: Η συμφωνία με την Τρόικα μάλλον έχει κλείσει. Τα μέτρα είναι εξοντωτικά και σύμφωνα με το περιοδικό "Spiegel" καλύτερα να χρεοκοπήσουμε. Οι τρεις αρχηγοί το βράδυ πρέπει να συμφωνήσουν και να πάει το Νέο Μνημόνιο την Κυριακή στη Βουλή.

Το σημαντικότερο: Η μείωση του κατώτατου μισθού και ό,τι συνεπάγεται αυτό: από μείωση συντάξεων μέχρι μείωση του επιδόματος ανεργίας. Μειώνεται ακόμα παραπάνω και η καταναλωτική δύναμη του Έλληνα.

«Το κούρεμα»: Θα αγγίξει το 70% με την πιθανή συμμετοχή της ΕΚΤ σε αυτό.

Που μπορεί να κολλήσει: Στο Αντώνη Σαμαρά: αν διαλέξει το δρόμο της μοναξιάς και έχει πλάνο για πιθανή χρεοκοπία της χώρας. Στους βουλευτές και των δύο κομμάτων την Κυριακή στη Βουλή.

Η Ευρώπη: Είναι έτοιμη να ζήσει και χωρίς εμάς. Εμείς είμαστε έτοιμοι να ζήσουμε χωρίς αυτούς; Επίσης και όλοι μαζί να προχωρήσουμε , η ιδέα των Μέρκελ-Σαρκοζί για  «ταμείο εξόφλησης λογαριασμών», σημαίνει πως από τη μια τσέπη τα βγάζουμε στη άλλη τσέπη τα βάζουμε.

Η λογική: Η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική. Η Ελλάδα να έχει πρωτογενές πλεόνασμα. Ο Έλληνας να μην καταναλώνει. Ο Έλληνας να μας δώσει τα λεφτά μας πίσω. 

Το βράδυ τα σπουδαία! Που όπως και να είναι θα είναι και μοιραία. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ