Διαλέξεις στο Παρίσι ξεκινά ο Γιώργος Παπανδρέου

Διαλέξεις στο Παρίσι ξεκινά ο Γιώργος Παπανδρέου Facebook Twitter
5

Στο Παρίσι θα μεταβεί από αύριο ο Γιώργος Παπανδρέου, αφού ξεκινά κύκλο διαλέξεων στην Σχολή Πολιτικών Επιστημών (Sciences Po), στο διάστημα στις 7, 8, 21, 22 και 25 Νοεμβρίου.

Λόγω των ευρωπαϊκών εκλογών την άνοιξη, ο Παπανδρέου που ψήφισε χθες κατά της παραχώρησης ψηφιακών συχνοτήτων, θα μεταβεί από αύριο στο Παρίσι για να μιλήσει για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις και αλλαγές που απαιτούνται στην ΕΕ και στην Ελλάδα, σε θεσμικό και οικονομικό επίπεδο.

Σε ενημερωτικό σημείωμα που διανεμήθηκε από το Γραφείο του πρώην πρωθυπουργού αναφέρεται επίσης ότι: «Μετά από τέσσερα χρόνια κρίσης, με την συντηρητική Ευρώπη να αναζητά μέχρι τώρα λύσεις με ατολμία, καθυστερήσεις και παλινωδίες, καθώς και με συσσωρευμένη εμπειρία και γνώση από τις επιπτώσεις της κρίσης αλλά και από τα αναγκαία αλλά όχι και απολύτως ενδεδειγμένα βήματα που έγιναν, υπάρχει ήδη πολύτιμο κεφάλαιο ιδεών που μπορεί να αξιοποιηθεί, όχι μόνο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά κυρίως για την οικοδόμηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης, που δεν θα επιτρέψει να εκδηλωθούν νέες επώδυνες κρίσεις. Οι εξελίξεις που καταγράφονται, επιβεβαιώνουν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απόλυτη ανάγκη άμεσης προώθησης μεταρρυθμίσεων και μεγάλων αλλαγών».

Οι αλλαγές αυτές πρέπει να προωθηθούν, «στην Ελλάδα, με δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στην δημόσια διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, το παραγωγικό μοντέλο και βεβαίως, το πολιτικό σύστημα».

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση «πρέπει να προωθηθούν, στο θεσμικό επίπεδο», αλλαγές που θα εμβαθύνουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και θα φέρουν τους Ευρωπαίους πολίτες πιο κοντά στα κέντρα λήψης των αποφάσεων».

Στο οικονομικό πεδίο, τέλος, οι μεταρρυθμίσεις πρέπει «να δίνουν περισσότερο βάρος στην δημοσιονομική υπευθυνότητα έναντι της βίαιης προσαρμογής και στην ανάπτυξη έναντι της λιτότητας, θα προωθούν κοινές πολιτικές ανάπτυξης και αντιμετώπισης της ανεργίας και παράλληλα θα μεριμνούν για την ρύθμιση και τον έλεγχο των αγορών, του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των φορολογικών παραδείσων».

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πρότεινε για ΠτΔ τον πατέρα της, Νίκο Κωνσταντόπουλο

Πολιτική / Ζωή Κωνσταντοπούλου: Πρότεινε για ΠτΔ τον πατέρα της, Νίκο Κωνσταντόπουλο

Ο 82χρονος πολιτικός, πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, διαθέτει, σύμφωνα με την ίδια, τα χαρακτηριστικά που απαιτούνται για τη θέση αυτή
LIFO NEWSROOM
Ο συγκλονιστικός επικήδειος του Κ. Τσουκαλά για τον Κώστα Σημίτη

Πολιτική / Ο συγκινητικός επικήδειος του Κ. Τσουκαλά για τον Κώστα Σημίτη

Η αποκάλυψη του καθηγητή για την αδελφική σχέση του με Σημίτη και Πουλαντζά - «Σε μια εποχή που όλα στο τέλος καταλήγουν σε μια εικόνα ή ένα ολόγραμμα εσύ ήσουν αλλού» είπε συγκινημένος ο επί 60 χρόνια επιστήθιος φίλος του Κώστα Σημίτη
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης - Αλ Σίσι: Η διεύρυνση της διμερούς για εποχικούς εργάτες στην κατ' ιδίαν συνάντηση

Πολιτική / Μητσοτάκης - Αλ Σίσι: Η διεύρυνση της διμερούς για εποχικούς εργάτες στην κατ' ιδίαν συνάντηση

Ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Αιγύπτου συζήτησαν επίσης τη συνεργασία των δύο χωρών στο Μεταναστευτικό, καθώς είναι κομβικός ο ρόλος της Αιγύπτου ώστε να περιοριστούν οι παράνομες οδοί διακίνησης
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Ό,τι τον καλούν σε τόσα Πανεπιστήμια και Συνέδρια για να δώσει διάλεξη και να μοιραστεί με τα έθνη τις γνώσεις του, και μάλιστα με πληρωμή, αυτό με ξεπερνάει! Επίσης, με αφήνει με ερωτηματικά το γεγονός, ότι ο εν λόγω κύριος και άλλοι παρόμοιοι έχουν πάρει πτυχίο ή έχουν ολοκληρώσει μεταπτυχιακές σπουδές σε κορυφαία Πανεπιστήμια του κόσμου. Ίσως φταίει που εμείς τελειώσαμε τα ελεεινά ελληνικά σχολεία και Πανεπιστήμια και δεν κατανοούμε το μέγεθος αυτών των πολιτικών ανδρών (?) :P
τι σχέση έχουν τα πανεπιστήμια? Δηλαδή όποιος είναι "διαβαστερός" και έχει χρήματα για να σπουδάσει σε ακριβά πανεπιστήμια είναι έξυπνος ή χαζός? Τα πτυχία από μόνα τους τίποτα δεν αποδεικνύουν. Εσύ δεν έχεις γνωρίσει ποτέ ηλίθιο με διδακτορικό? Τώρα αν υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι, με διδακτορικό, που τους καλούν σε όλο τον κόσμο για διαλέξεις και πληρώνουν για να τους ακούσουν δεν το ξέρω.
Αυτό που κυρίως μετράει είναι το τι κάνεις στη συνέχεια με τα πτυχία που πήρες. Στην Ελλάδα δυστυχώς τα τελευταία χρόνια το "χαρτί" έγινε αυτοσκοπός, ειδικά όσο υπήρχαν θέσεις στο Δημόσιο. Ο εν λόγω κύριος, βέβαια, δεν έχει κάνει μεταπτυχιακά στο γνωστό κορυφαίο πανεπιστήμιο, απλώς πέρασε από εκεί παίρνοντας τάξεις και κάνοντας έρευνα, ως ανεξάρτητος ερευνητής (Fellow). Αυτά όλα είναι μπούρδες του λαϊκίστικου Πρώτου Ψέματος, για να εξευτελίσει τον ΓΑΠ, αλλά (κυρίως) για να ειρωνευτεί τους πραγματικούς τεχνοκράτες. Ούτε και δίδαξε ως καθηγητής στην Αμερική, αφού δεν έχει πραγματικό διδακτορικό (έχει ένα τιμής ένεκεν διδακτορικό, αλλά αυτό είναι τιμητικός τίτλος). Κατέθεσε τις εμπειρίες και απόψεις του, σε σειρά διαλέξεων. Και αυτό συνεχίζει να κάνει. Ήταν πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας--με την ψήφο κάποιων από εσάς, για να μην ξεχνιόμαστε. Αυτό του έχει προσδώσει κάποιο κύρος τέλος πάντων, και πολλοί ξένοι που τον ακούν να μιλά στην μητρική του γλώσσα, τα αγγλικά, αδυνατούν να πιστέψουν ότι το μόνο που υπάρχει μέσα στο πηλίκιό του είναι μηδέν. Για να παραφράσουμε και ολίγον Γιωργάκη.