Στο μυαλό της Άννας Βαγενά (που πήρε την έδρα της Πέμης Ζούνη.)

Facebook Twitter
0

Πριν από αρκετούς μήνες, η Πέμη Ζούνη έτρωγε προκλητικά σε ταβερνάκι, όταν έγινε δέκτης παραπόνων. 

Άντεξε ως βουλευτής του ΠΑΣΟΚ μερικούς ακόμα μήνες, μέχρι χτες που παραιτήθηκε. Πιθανότατα θα βαρέθηκε να μη μπορεί να κυκλοφορήσει. 

---

Πάντως, από ηθοποιό σε ηθοποιό πάει η έδρα, μιας και η Άννα Βαγενά, πρώτη επιλαχούσα, δέχτηκε να γίνει βουλευτής του Πασόκ.

Προσπάθησα να μπω στο μυαλό της, να τη φανταστώ να δέχεται το σουρεαλιστικό τηλεφώνημα το οποίο ξαφνικά την έβαζε στη Βουλή - και μάλιστα στη χειρότερη συγκυρία για κάθε πολιτικό, για κάθε βουλευτή.

Πόσο διαφορετικά ήταν τα πράγματα πριν από 3 χρόνια, όταν έβαλε υποψηφιότητα η κυρία Βαγενά. Λεφτά υπήρχαν, το Πασόκ ήταν ο σωτήρας, η ίδια θα έβαλε υποψηφιότητα για να βοηθήσει τις υποβαθμισμένες γειτονιές όπως το Μεταξουργείο ελπίζοντας να προσφέρει κάτι θετικό για τους συνανθρώπους της...

Δεν βγήκε βουλευτής και συνέχισε κανονικότατα τη ζωή της. Τέλος του παραμυθιού. 

"Best of?!"

Και τώρα, αναρωτιέμαι, τρία χρόνια μετά, αν θυμόταν καν ότι στις μέρες της ευφορίας, της νίκης του Πασόκ με 10 μονάδες, της λάμψης του Παπανδρέου είχε η ίδια πολιτευτεί στην Αθήνα.

Το αντίστοιχο υποθέτω πως θα ήταν μια φασολάδα, πεντανόστιμη όταν την έφτιαξες, που όμως τώρα ανακαλύπτεις χαλασμένη στο ψυγείο. 

Ή ένας διαγωνισμός στον οποίο είχες συμμετέχει πριν χρόοοονια και δεν άκουσες κανένα νέο από τότε. Κι ενώ έχεις ξεχάσει και την ύπαρξή του ακόμα, ξαφνικά σε παίρνουν και σου λένε ότι τελικά κέρδισες!

Μόνο που ο διαγωνισμός ήταν για ένα ταξίδι σε νησί μαγευτικό και πανέμορφο -όταν έλαβες μέρος-, αλλά βομβαρδισμένο και μολυσμένο -τώρα που σε θυμήθηκαν!

(To πιο ενδιαφέρον πάντως είναι ότι η Άννα Βαγενά δέχτηκε - και δεν μπορώ να καταλάβω ποιος ακριβώς είναι ο λόγος...)

UPDATE: Ορκίστηκε, δήλωσε ότι θα καταψηφίσει, διαγράφτηκε. Και μπράβο της. Βουλευτική σύνταξη και προνόμια άραγε θα πάρει; 

[+] Τηλε-φλάσμπακ

Ένα απόσπασμα απ' το Κανάλι της Βαγγελίτσας.




Απ' το δεύτερο μισό της δεκαετίας του '80, μια σειρά που θα ήθελα πολύ να ξαναδώ γιατί ήταν η αγαπημένη μου όταν ήμουν παιδί. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών - Μικροπράγματα

Mικροπράγματα / Οι προβληματικές, βαθιά σεξιστικές δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την «υστερία» των γυναικών

«Υστερικές» όσες μιλούν συνεχώς για τα γυναικεία δικαιώματα και «τα θέλουν» όσες είναι θύματα καταπίεσης και δεν το καταγγέλλουν, μάς ενημερώνει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής, Δημήτρης Παπανώτας.
ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΝΑ ΚΡΑΒΑΡΗ