Clapton Vs Harrison σημειώσατε 1 Χ

Clapton Vs Harrison σημειώσατε 1 Χ Facebook Twitter
0

Νομίζω θα ήταν αχρείαστο και συνάμα κουτό να αρχίσω να εξυμνώ το Eric Clapton ή των George Harrison. Έχω την ταπεινή πεποίθηση πως ότι και να γράψω θα ήταν λίγο για αυτούς τους μουσικούς. Ο Clapton έχει τεράστια σόλο καριέρα, κυρίως, αμέτρητες επιτυχίες, δεκάδες albums, εκατομμύρια πωλήσεις δίσκους και είναι και ένα από τους σημαντικότερους λόγους που πολλοί κρατάνε σήμερα στα χέρια τους ηλεκτρική κιθάρα. Ο δε Harrison ήταν ένα από τα θρυλικά μέλη των The Beatles αλλά και με προσωπικά album στην πολύχρονη καριέρα του.

 

Και οι δυο υπήρξαν αχώριστοι φίλοι, συνεργάτες αλλά και άσπονδοι εχθροί αφού η μοίρα τους έφερε σε ένα ερωτικό τρίγωνο που στοίχειωσε την απίστευτη τους καριέρα. Η ιστορία ξεκίνησε όταν ο Harrison παντρεύτηκε το πανέμορφο μοντέλο Pattie Boyd. Εμπνευσμένος κιόλας από την αγάπη του προς αυτήν το 1969 συγγράφει ένα από τα καλύτερα τραγούδια στην καριέρα του το “Something” που ανάγκασε το αείμνηστο Frank Sinatra να παραδεχθεί ότι είναι η καλύτερη μπαλάντα που άκουσε τα τελευταία χρόνια.

 

Ο Clapton, γνωστός για τις γυναικείες του κατακτήσεις θα ερωτευτεί τρελά την Pattie και θα επιχειρήσει κιόλας να του την “κλέψει”, βάζοντας σε κίνδυνο την μεγάλη φιλία που είχαν. Το 1970, αφιερώνει στην γυναίκα του Harrison, κρυφά, το καλύτερο τραγούδι που είχε γράψει μέχρι τότε, το Layla. Το όνομα βέβαια δεν είναι τυχαίο αφού θα επηρεαστεί από το ποίημα του Πέρση Nizami Ganjavi (1299), “The Story of Layla and Majnun “, που μιλάει για την πριγκίπισσα Layla που ο πατέρας την πάντρεψε με άλλον με αποτέλεσμα ο αγαπημένος της να τρελαθεί. Το εν λόγω τραγούδι θα τραγουδηθεί κιόλας σε μια συναυλία του στην Ιαπωνία μαζί με τον Harrison. Η Pattie θα χειροτερέψει την κατάσταση αφού αρχίζει φανερά να δείχνει σημάδια απιστίας προς τον άντρα της. Ο Clapton το 73’ θα μιλήσει ντόμπρα στον φίλο του λέγοντας του ότι ήταν ερωτευμένος με την γυναίκα του!

 

Το 1977 η Pattie θα χωρίσει τον Harrison. Εκείνη την χρονιά σε μια κοσμική έξοδο τους η Pattie θα ρωτήσει τον ClaptonDo I look alright?” (Φαίνομαι ωραία;) και αυτός της χάρισε ίσως την καλύτερη ερωτική μπαλάντα που έγραψε ποτέ, το “Wonderful Tonight”. Το 1979 θα τον παντρευτεί και στον γάμο της θα είναι καλεσμένος ο Harrison που θα πιάσει το μικρόφωνο και θα ευχηθεί τα καλύτερα.

 

Τα χρόνια που θα περάσουν θα φέρουν πολλές επιτυχίες στον Clapton. Θα ηχογραφήσει πολλά albums και θα κάνει τουρνέ σ’ όλον τον κόσμο που θα του αποφέρουν διεθνή αναγνώριση. Το πρόβλημα του με τις γυναίκες δεν θα λυθεί αφού παράλληλα με τον γάμο του θα έχει κρυφή σχέση με την Yvonne Kelly που θα του αποφέρει ένα εξώγαμο που θα παραμείνει κρυφό για πάρα πολλά χρόνια. Πέραν της Yvonne θα γνωρίσει την Ιταλίδα Lory Del Santo που μ’ αυτήν θα κάνει τον γιό του Conor, γεγονός που δεν θα μείνει κρυφό από την Pattie και θα τον χωρίσει.

 

Η χειρότερη στιγμή στην καριέρα του Clapton θα έρθει τον 91’ αφού ο πολυαγαπημένος γιός του, Conor, ενώ ήταν μόνο τεσσάρων χρονών, θα χαθεί από τα μάτια της μητέρας του για κάποια δευτερόλεπτα και θα πέσει από τον 53ον όροφο του διαμερίσματος που έμενε. Ο Clapton καταφεύγει στην μουσική αυτή την φορά και όχι στα ναρκωτικά και στις 7 Ιανουαρίου το 1992 κυκλοφόρησε το “Tears in Heaven” τραγούδι που έγραψε για τον μονάκριβο του γιο.

 

O Clapton θα παραμείνει ανενεργός για ένα διάστημα και ο πρώην καλός του φίλος Harrison, θα του προτείνει τουρνέ στην Ασία. Ο Τύπος τότε έγραφε περασμένα ξεχασμένα. Σύμφωνα όμως την Lory Del Santo η ίδια και ο Harrison είχαν ρομαντικά δείπνα τότε στην Ασία κρυφά από τον Clapton, παίρνοντας έτσι την δική του εκδίκηση για τον χαμό της Pattie. Η γλυκιά εκδίκηση του Harrison θα παραμείνει κρυφή για πολλά χρόνια. O Clapton και ο Harrison θα παραμείνουν φίλοι μέχρι τις 29 Ιανουαρίου το 2001 όπου και ο Harrison θα χάσει την μάχη του με τον καρκίνο.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ