Στην 80η θέση η Ελλάδα στην κατάταξη 177 χωρών στον δείκτη αντίληψης διαφθοράς

Στην 80η θέση η Ελλάδα στην κατάταξη 177 χωρών στον δείκτη αντίληψης διαφθοράς Facebook Twitter
Κόκκινες οι πιο διεφθαρμένες χώρες, κίτρινες οι πιο "καθαρές"
1

Αν και η Ελλάδα βρίσκεται 14 θέσεις παραπάνω από πέρυσι, η 80η θέση στην κατάταξη του δείκτη αντίληψης διαφθοράς δεν είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να πανηγυρίζουμε. Τον δείκτη καταρτίζει η μη κυβερνητική οργάνωση Διεθνής Διαφάνεια. Η οργάνωση, με έδρα το Βερολίνο, εκτιμά ότι σχεδόν το 70% των χωρών σε διεθνές επίπεδο αντιμετωπίζει ένα «σοβαρό πρόβλημα» φαινόμενων δωροδοκίας και δωροληψίας στον δημόσιο τομέα. Είναι χαρακτηριστικό ότι καμία από τις 177 χώρες δεν πέτυχε άριστη βαθμολογία.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην 80η θέση ανάμεσα σε 177 χώρες, 14 θέσεις πάνω από την περυσινή της κατάταξη. Το Αφγανιστάν, η Βόρεια Κορέα και η Σομαλία θεωρούνται οι πλέον διεφθαρμένες χώρες του κόσμου, ενώ η Δανία και η Νέα Ζηλανδία είναι οι λιγότερο διεφθαρμένες, σύμφωνα με τον ετήσιο δείκτη που παρουσιάζει η Διεθνής Διαφάνεια. Μεταξύ των χωρών που έχουν χάσει τις περισσότερες θέσεις στην κατάταξη για το 2013 βρίσκεται η Συρία, η οποία σπαράσσεται από τον εμφύλιο πόλεμο, όπως και η Λιβύη και το Μάλι, δύο χώρες οι οποίες γνώρισαν ένοπλες συρράξεις τα τελευταία χρόνια.


Στις πρώτες 15 θέσεις, με 80 ως 89 βαθμούς, βρίσκεται η Δανία, η Νέα Ζηλανδία, το Λουξεμβούργο, ο Καναδάς, η Αυστραλία, η Ολλανδία, η Ελβετία, η Σιγκαπούρη, η Νορβηγία, η Σουηδία και η Φινλανδία. Στο τέλος της κατάταξης, δηλαδή μεταξύ 10 και 19, βρίσκονται το Ιράκ, η Συρία, η Λιβύη, το Σουδάν και το Νότιο Σουδάν, το Τσαντ, η Ισημερινή Γουινέα, η Γουινέα-Μπισάου, η Αϊτή, το Τουρκμενιστάν, το Ουζμπεκιστάν και η Υεμένη.

 

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντινούπολη: Χιλιάδες Τουρκάλες στους δρόμους παρά τις απαγορεύσεις Ερντογάν για την Ημέρα της Γυναίκας

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Χιλιάδες Τουρκάλες στους δρόμους παρά τις απαγορεύσεις Ερντογάν για την Ημέρα της Γυναίκας

Η διαδήλωση αντιμετώπισε ισχυρούς αστυνομικούς περιορισμούς νωρίς το πρωί, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλεισαν την πρόσβαση στην πλατεία Ταξίμ
LIFO NEWSROOM
Το Ισραήλ καταρτίζει νέα πολεμικά σχέδια για να πιέσει τη Χαμάς

Διεθνή / Το Ισραήλ καταρτίζει νέα πολεμικά σχέδια για να πιέσει τη Χαμάς

Καθώς οι συνομιλίες για την κατάπαυση του πυρός καθυστερούν, το Ισραήλ έχει χαράξει μια πορεία σταδιακής αύξησης της πίεσης προς τη Χαμάς μέχρι το σημείο μιας νέας εισβολής στη Λωρίδα της Γάζας
LIFO NEWSROOM