Ιταλία: €130 δισ. φοροδιαφυγή ετησίως

Ιταλία: €130 δισ. φοροδιαφυγή ετησίως Facebook Twitter
0

Παρόμοιο πρόβλημα με την Ελλάδα παρουσιάζει η Ιταλία στον τομέα της φοροδιαφυγής. Σύμφωνα με τον υπεύθυνο της Υπηρεσίας Είσπραξης Φόρων της χώρας Ατίλιο Μπέφερα, το ποσό που χάνεται ανέρχεται στα 130 δισ. ευρώ.

"Πρέπει να πούμε ότι μια τέτοιου είδους φοροδιαφυγή, δεν είναι συμβατή με την οικονομία μας και με ένα πραγματικά δημοκρατικό σύστημα», ανέφερε ο Μπέφερα, σε ημερίδα με θέμα "η ιταλική φορολογική νομιμότητα. Με τα δεδομένα αυτά, η καταπολέμηση της φορολογικής απάτης και της φοροδιαφυγής δεν αποτελεί μόνον ένα πρόβλημα που συνδέεται με τις εισπράξεις του δημοσίου, αλλά και υπόθεση ουσιαστικής κοινωνικής ισότητας".

Εντωμεταξύ σύμφωνα με τα Νέα και την οργάνωση Save the Children, περισσότερα από ένα εκατομμύριο ανήλικα ζουν στην Ιταλία σε κατάσταση απόλυτης ένδειας. Το ποσοστό τους αυξήθηκε κατά 30% σε σχέση με το 2012. Από την αρχή της οικονομικής κρίσης, οι ιταλικές οικογένειες μείωσαν κατά 138 ευρώ το μήνα τα χρήματα που διαθέτουν για αγορές τροφίμων, ειδών ρουχισμού και υποδημάτων, ενώ ένα στα τρία παιδιά, στην Ιταλία, κινδυνεύει να μην μπορεί να υποβληθεί σε αγωγή οδοντογιατρού και ορθοδοντικού, λόγω της οικονομικής στενότητας των οικογενειών.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM