«Αμερικανοί κατάσκοποι θέλουν νεκρό τον Σνόουντεν»

«Αμερικανοί κατάσκοποι θέλουν νεκρό τον Σνόουντεν» Facebook Twitter
0

Για απειλές κατά της ζωής του Έντουαρτ Σνόουντεν έκανε λόγος ο δικηγόρος του νεαρού πρώην υπαλλήλου της NSA, ο οποίος εκτελεί και χρέη εκπροσώπου του.

Ο Ρώσος δικηγόρος δήλωσε ότι ο Σνόουντεν φοβάται για τη ζωή του εξαιτίας των απειλών που εκτοξεύτηκαν μέσω ιστοτόπου, από αμερικανούς αξιωματούχους, ανώνυμα.

Οι δηλώσεις του δικηγόρου φορούν σε ένα άρθρο που αναρτήθηκε την περασμένη εβδομάδα στον ενημερωτικό ιστότοπο BuzzFeed με τίτλο «Αμερικανοί κατάσκοποι θέλουν νεκρό τον Εντουαρντ Σνόουντεν».

Στο ρεπορτάζ αυτό ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου φέρεται να δηλώνει: «Θα ήθελα να του ρίξω μια σφαίρα στο κεφάλι». Ένας άλλος αναλυτής της NSA εμφανίζεται να λέει: «Σε έναν κόσμο όπου δεν υπάρχουν περιορισμοί για να σκοτώνεις Αμερικανούς, θα πήγαινα και θα τον σκότωνα εγώ ο ίδιος».

Αυτές τις δηλώσεις θεωρεί, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, απειλητικές ο Σνόουντεν, ο οποίος μάλιστα σχεδιάζει να ζητήσει από τις αμερικανικές αρχές να απαιτήσουν την αποκάλυψη της ταυτότητας των προσώπων που τον απειλούν.

«Θα ζητήσουμε να πέσουν οι μάσκες αυτών των ανθρώπων. Πρέπει να ξέρουμε ποιος είναι αυτός ο υπάλληλος της NSA που δίνει εντολές για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να εξαλειφθεί ο Εντουαρντ Σνόουντεν», είπε ο δικηγόρος του ανθρώπου που αποκάλυψε τις μυστικές παρακολουθήσεις πολιτών και κυβερνήσεων από την NSA.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ