Η Δάφνη Σημίτη αποποιείται τη σύνταξη και τα προνόμια του Κώστα Σημίτη

Η Δάφνη Σημίτη αποποιείται τη σύνταξη και τα προνόμια του Κώστα Σημίτη Facebook Twitter
Δάφνη Σημίτη - Κώστας Σημίτης/ Φωτ. Αρχείου: Eurokinissi
0

Η Δάφνη Σημίτη, σύζυγος του εκλιπόντος πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, αποποιείται άμεσα τη σύνταξη και όλα τα προνόμια που συνόδευαν τη θέση του. Ο Κώστας Σημίτης, ο οποίος κηδεύτηκε σήμερα με τιμές εν ενεργεία πρωθυπουργού, δικαιούτο προνόμια όπως αυτοκίνητο, ασφάλεια και γραμματειακή υποστήριξη.

Ωστόσο, η κυρία Σημίτη αποφάσισε να μη διεκδικήσει τη συνέχιση της πρωθυπουργικής σύνταξης. Από σήμερα, το αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε ο πρώην πρωθυπουργός θα επιστραφεί, ενώ οι αστυνομικοί που είχαν αναλάβει τη φύλαξή του θα αποδεσμευτούν. Οι γραμματείς του γραφείου του επίσης αναμένεται να μετατεθούν σε υπηρεσίες της Βουλής.

Ο Κώστας Σημίτης υπήρξε παντρεμένος με τη Δάφνη Σημίτη για 63 χρόνια. Οι δύο τους γνωρίστηκαν την περίοδο που σπούδαζαν στο London School of Economics, ενώ μαζί έχουν αποκτήσει δύο κόρες, τη Φιόνα και τη Μαριλένα.

Τόσο ο ίδιος όσο και η οικογένειά του έχουν επιλέξει να κρατούν χαμηλούς τόνους, για αυτό και οι δημόσιες εμφανίσεις τους ήταν ελάχιστες.

Πολιτική
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Πολιτική / Βουλή: Ένταση για το πόρισμα της προανακριτικής Τριαντόπουλου - Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από τη διαδικασία

Όπως σημείωσε ο Σωκράτης Φάμελλος, πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, «η κυβέρνηση επιχειρεί να μπαζώσει όχι μόνο την αλήθεια για τα Τέμπη, αλλά και τη λειτουργία του Κοινοβουλίου»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης για δασμούς Τραμπ: Η ΕΕ να εκμεταλλευτεί το χρονικό διάστημα για μία win-win συμφωνία με τις ΗΠΑ

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφωνεί με τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι δηλαδή υπάρχει δυνατότητα εξεύρεσης μιας «win-win» λύσης μεταξύ Ευρώπης και ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
«Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

LiFO politics / «Η κυβέρνηση αρνείται να στείλει τους υπεύθυνους για τα Τέμπη στη δικαιοσύνη»

Ο Παύλος Γερουλάνος εξηγεί στη Βασιλική Σιούτη γιατί είναι αντίθετος σε μία προοπτική κυβερνητικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Δημοκρατία και γιατί πιστεύει ότι αυτό θα «ενδυνάμωνε τα άκρα που δεν έχουν πρώτη προτεραιότητα τα συμφέροντα της χώρας, αλλά τα συμφέροντα άλλων χωρών».
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM