Μεγάλα προβλήματα στην Βρετανία από την κακοκαιρία

Μεγάλα προβλήματα στην Βρετανία από την κακοκαιρία Facebook Twitter
0

Εκτός από τις πλημμύρες η Μεγάλη Βρετανία βρίσκεται αντιμέτωπη με θυελλώδεις ανέμους που σαρώνουν τα δυτικά της χώρας αλλά και την Ιρλανδία. Η ταχύτητά τους σε πολλές περιπτώσεις φτάνει τα 180 χιλιόμετρα την ώρα και η μετεωρολογική υπηρεσία έχει εκδώσει κόκκινο συναγερμό, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο τραυματισμών.

 

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ντέιβιντ Κάμερον ακύρωσε το προγραμματισμένο για την επόμενη εβδομάδα ταξίδι του στη Μέση Ανατολή για να ηγηθεί προσωπικά των επιχειρήσεων. Προειδοποίησε ότι η Βρετανία έχει «πολύ δρόμο» ακόμα να διανύσει, αλλά υποσχέθηκε ότι τα χρήματα δεν θα «αποτελέσουν εμπόδιο» στις προσπάθειες αρωγής των πλημμυροπαθών.

Η απεσταλμένη του euronews μεταδίδει: «Άνεμοι με ταχύτητες τυφώνα προκαλούν προβλήματα σε χιλιάδες πλημμυροπαθείς στις νότιες ακτές της Βρετανίας. Η μαρίνα στο Μπράιτον πλήττεται από τεράστια κύματα και ισχυρούς ανέμους και σύμφωνα με τις προβλέψεις οι βροχές θα συνεχιστούν για ακόμα ένα μήνα.

Ένας νεκρός από την κακοκαιρία

Ένας άνδρας, ηλικίας εβδομήντα ετών, σκοτώθηκε στο Γουιλτσάιρ της Βρετανίας, λόγω της κακοκαιρίας. Ο άτυχος άνδρας προσπαθούσε να απομακρύνει δέντρο που έπεσε σε καλώδια ηλεκτρισμού.

Εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα και πολλές περιοχές έχουν πλημμυρίσει. Η χθεσινή νύχτα που ήταν πολύ δύσκολη, καθώς είχε σημάνει κόκκινος συναγερμός. Δεν ήταν λίγοι εκείνοι που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Σχολεία έχουν μετατραπεί σε χώρους φιλοξενίας των πληγέντων από την πρωτοφανή κακοκαιρία. Όπως φαίνεται από τον μετεωρολογικό χάρτη της ΝΑΣΑ, άνεμοι με ταχύτητα 160 χλμ/ώρα έπληξαν τη νοτιοδυτική Αγγλία και την Ουαλία κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι μετεωρολόγοι εκτιμούν ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί σταδιακά. Ισχυρό πλήγμα λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων έχουν δεχθεί οι μεταφορές, η γεωργία και πολλές μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ