Ρωσικός δορυφόρος τριών τόνων θα χτυπήσει σήμερα τη Γη

Ρωσικός δορυφόρος τριών τόνων θα χτυπήσει σήμερα τη Γη Facebook Twitter
1
Ρωσικός δορυφόρος τριών τόνων θα χτυπήσει σήμερα τη Γη Facebook Twitter

Κάποια στιγμή εντός την ημέρας, ο ρωσικός δορυφόρος Kosmos-1220, αναμένεται να εισέλθει στην γήινη ατμόσφαιρα και να πέσει σε κάποιο σημείο του πλανήτη.

Πρόκειται για στρατιωτικό δορυφόρο, βάρους περίπου 3,000 κιλών, ο οποίος εκτοξεύτηκε στο διάστημα το 1980, αλλά σύντομα τέθηκε εκτός λειτουργίας και ισχύος.

Οι επιστήμονες εικάζουν πως το πιθανότερο είναι να πέσει σε κάποιο σημείο στον Ειρηνικό, αλλά δεν μπορούν να το πουν με βεβαιότητα. Αυτό που επίσης δεν μπορούν να υπολογίσουν, είναι τι μέγεθος θραυσμάτων θα αφήσει η είσοδος και ανάφλεξή του στην γήινη ατμόσφαιρα. Είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να ολοκληρώσει ατόφιος την πτώση του, αλλά σε κάθε αντίστοιχη περίπτωση υπάρχει πάντα ο παράγοντας του απρόβλεπτου.

Όπως αναφέρει και ο Independent, o Zolotukhin (αξιωματούχος του ρωσικού στρατού) είναι μεν καθησυχαστικός και θεωρεί πως είναι σχεδόν απίθανο να δημιουργηθεί πρόβλημα σε κατοικημένη περιοχή, αλλά το επιτελείο του θα είναι σε επιφυλακή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM