Πού είναι ο Γιανούκοβιτς;

Πού είναι ο Γιανούκοβιτς; Facebook Twitter
1
Πού είναι ο Γιανούκοβιτς; Facebook Twitter

Κανένα σημείο ζωής και καμία εκτίμηση για το που βρίσκεται ο πρόεδρος Βίκτωρ Γιανούκοβιτς δεν υπάρχει ακόμη και σήμερα, μια ημέρα μετά την απόπειρα του να διαφύγει από το Κίεβο.

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, χθες ο Γιανουκόβιτς προσπάθησε να πραγματοποιήσει πτήση με προορισμό τη Ρωσία, από αεροδρόμιο της ανατολικής Ουκρανίας. Η πτήση από την περιοχή του Ντόνετσκ δεν έγινε ποτέ μιας και του αρνήθηκε η σχετική άδεια απογείωσης από την κρατική υπηρεσία φύλαξης συνόρων. Τα ίδια ρεπορτάζ λένε πως ο πρόεδρος έφυγε από το αεροδρόμιο με θωρακισμένο αυτοκίνητο, άγνωστο προς ποια κατεύθυνση, ενώ δύο από τους άντρες που τον συνόδευαν έκαναν προηγουμένως απόπειρα να δωροδοκήσουν τους φύλακες. Σήμερα το πρωί ο εκπρόσωπός τύπου του Γιανούκοβιτς παραδέχτηκε πως ούτε ο ίδιος γνωρίζει την τοποθεσία του προέδρου και πως δεν είχε καμία εκ νέου επαφή μαζί του.

Οι περισσότεροι θεωρούν πως είναι αδύνατον να έχει καταφέρει να φύγει από τη χώρα και μάλλον βρίσκεται κάπου καλά κρυμμένος. Παράλληλα αναμένουν μια εμφάνισή του ακόμη και παρεμβαίνοντας σε κάποιο μέσο τηλεφωνικά, για να δώσει σημεία ζωής ή να αφήσει ένα νέο μήνυμα . Απόπειρα να εγκαταλείψουν την Ουκρανία έκαναν τρεις ακόμη αξιωματούχοι του χωρίς όμως να τα καταφέρουν.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ