"Κα Ράις, τις συστάσεις σας στον Ομπάμα"

"Κα Ράις, τις συστάσεις σας στον Ομπάμα" Facebook Twitter
2

Αμφισβητεί η Μόσχα τη νέα κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην Ουκρανία, μετά την καθαίρεση του προέδρου Βικτόρ Γιανουκόβιτς. Ο Ρώσος Πρωθυπουργός εξέφρασε αμφιβολίες για τη νομιμότητα της νέας κυβέρνησης, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «παρεκτροπή» την αναγνώριση της από χώρες της Δύσης.


«Δεν καταλαβαίνουμε τι συμβαίνει εκεί. Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος για τα συμφέροντά μας και για τη ζωή των πολιτών μας» φέρεται να είπε ο ρώσος πρωθυπουργός Μεντβέντεφ, σύμφωνα με τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία.

«Υπάρχουν μεγάλες αμφιβολίες για τη νομιμότητα μιας ολόκληρης σειράς θεσμικών οργάνων που λειτουργούν σήμερα» στην Ουκρανία, πρόσθεσε. «Δεν υπάρχει κανείς με τον οποίο να μπορούμε να μιλήσουμε σήμερα» συνέχισε, σημειώνοντας ότι είναι δύσκολο να υπάρξουν συνομιλίες με μια κυβέρνηση ανθρώπων που «περιπλανώνται στο Κίεβο φορώντας μαύρες κουκούλες και κρατώντας Καλάσνικοφ».


Τόνισε ακόμη ότι θα πρέπει να τηρηθούν οι συμφωνίες που έχουν υπογραφεί για το φυσικό αέριο, χαρακτηρίζοντάς τες «δεσμευτικές». «Δεν συνεργαζόμαστε με μεμονωμένα πρόσωπα, πρόκειται για ζήτημα διακρατικών σχέσεων» είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιντερφάξ.

«Οι συστάσεις σας στον Ομπάμα»

Αυτά σε (σχεδόν) επίσημο επίπεδο γιατί σε ανεπίσημο τα πραγματα αποκαλύπτονται ακόμη πιο οξυμένα. Ρωσική πηγή χαρακτήρισε, μιλώντας σε πρακτορεία ειδήσεων, ενδιαφέρουσα τη σύσταση της συμβούλου του Ομπάμα, Σούζαν Ράις, να μην επέμβει η Ρωσία στην Ουκρανία, σημειώνοντας ότι κακώς κατευθύνεται προς τη Μόσχα . «Η Ουάσιγκτον θα ήταν πιο κατάλληλος αποδέκτης της», σημειώνει με αιχμές η πηγή, θυμίζοντας τις επεμβάσεις των ΗΠΑ, "σε διάφορες χώρες, όταν πίστευαν ότι κινδύνευε η Δυτική Δημοκρατία ή όταν τα τοπικά καθεστώτα δεν ήταν πια του χεριού τους".

Η πηγή πρόσθεσε ότι , "Αναμένουμε ότι η σύμβουλος εθνικής ασφαλείας θα πρέπει να δώσει στην ηγεσία των ΗΠΑ τις ίδιες  συμβουλές σχετικά με την εσφαλμένη πορεία της χρήσης βίας σε περίπτωση που αποφασίσει να προβεί σε κάποια νέα επέμβαση . "

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρει κάθε εκκρεμή δέσμευση προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δεν πρόκειται η Ρωσία να αφήσει έτσι την κατάσταση στην Ουκρανία αλλά ούτε και εμείς μπορούμε να αφήσουμε να γίνει ξανά ενα νέο ΕΣΣΔ. Να ψωμολυσσάει κόσμος όπως πριν 25 χρόνια. Όταν πήγε η Ουκρανία να έρθει πιο κοντά στην Ευρώπη η Ρωσία έκανε τα πάντα να την σταματήσει.