Το Κίεβο ζήτησε τη βοήθεια του ΔΝΤ

Το Κίεβο ζήτησε τη βοήθεια του ΔΝΤ Facebook Twitter
0

Η Ουκρανία ζήτησε από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να συνδράμει στην προετοιμασία ενός προγράμματος βοήθειας, δήλωσε σήμερα Τετάρτη ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας, ενώ πρόσθεσε ότι η νέα ουκρανική κυβέρνηση σύντομα θα έχει έτοιμο το δικό της πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Με το δεδομένο της διακοπής της χρηματοδότησης από τη Ρωσία και με την ΕΕ απρόθυμη να εμπλακεί σε οικονομικά προβλήματα χωρών εκτός των ορίων της η Ουκρανία στρέφεται στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στο ΔΝΤ για την παροχή της απαραίτητης βοήθειας.

Τα συναλλαγματικά αποθέματα στερεύουν σιγά σιγά. Την 1η Φεβρουαρίου βρίσκονταν στα 17,8 δισ. δολάρια, τώρα έχουν μειωθεί στα 15 δισ. δολάρια. Πολλοί αποδίδουν την πτώση στην προσπάθεια της κεντρικής τράπεζας να συγκρατήσει την πτώση της γρίβνα. Το νόμισμα της Ουκρανίας έπεσε νωρίτερα σήμερα στο χαμηλότερο ποσοστό του έναντι του δολαρίου, φτάνοντας τα 10 γρίβνα για ένα δολάριο.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Διεθνή / Σόου Ντόναλντ Τραμπ με Έλον Μασκ επί σκηνής στο Μπάτλερ

Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών επέστρεψε δίνοντας σόου για τους φανατικούς του υποστηρικτές, με τον Έλον Μασκ να χοροπηδά επί σκηνής για να τον αποθεώσει - «Όπως έλεγα...», ξεκίνησε την ομιλία του - Ενός λεπτού σιγή και τέσσερις ήχοι καμπάνας για τον νεκρό και τους τραυματίες - Ακούστηκε και το Ave Maria
LIFO NEWSROOM
Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM