Αυξάνει κατά 12% τις αμυντικές δαπάνες της η Κίνα

Αυξάνει κατά 12% τις αμυντικές δαπάνες της η Κίνα Facebook Twitter
0

Σημαντική αύξηση των στρατιωτικών δαπανών κατά 12% ανακοίνωσε η Κίνα για το 2014, προκαλώντας την άμεση αντίδραση της Ιαπωνίας, καθώς Πεκίνο και Τόκιο εμπλέκονται σε εδαφικές διαφορές μεταξύ τους.   


Η αύξηση άνω του 12% των στρατιωτικών δαπανών που ανακοινώθηκαν την Τετάρτη από την Κίνα για το 2014 αφορούν την Ιαπωνία, δήλωσε ο γενικός.

«Η έλλειψη διαφάνειας της πολιτικής άμυνας και των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Κίνας προκαλεί ανησυχία για τη διεθνή κοινότητα, συμπεριλαμβανομένης και της Ιαπωνίας», δήλωσε ο γραμματέας της ιαπωνικής κυβέρνησης στο Τόκιο Γιοσιχίντε Σούγκα, σημειώνοντας ότι η αύξηση αυτών των δαπανών αφορούν την Ιαπωνία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο αμυντικός προϋπολογισμός της Κίνας - θα φθάσει τα 95 δισεκατομμύρια ευρώ. Είναι ο 2ος μεγαλύτερος στον κόσμο αλλά πολύ πίσω από αυτόν των ΗΠΑ που είναι πρώτος.

Πρόκειται πάντως για την τρίτη κατά σειρά αύξηση των αμυντικών δαπανών της Κίνας .που δημιουργεί έντονη ανησυχία στο Τόκιο λόγω της διαμάχης για την κυριαρχία μιας διαφιλονικούμενης συστάδας νησιών με πλούσιο σε υδρογονάνθρακες πυθμένα στην Ανατολική Θάλασσα της Κίνας.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ