O Oυκρανός σημαιοφόρος των Παραολυμπιακών έκανε την θεαματικότερη είσοδο στην τελετή έναρξης

O Oυκρανός σημαιοφόρος των Παραολυμπιακών έκανε την θεαματικότερη είσοδο στην τελετή έναρξης Facebook Twitter
0
O Oυκρανός σημαιοφόρος των Παραολυμπιακών έκανε την θεαματικότερη είσοδο στην τελετή έναρξης Facebook Twitter

Μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη της τελετής των Παραολυμπιακών του Σότσι, η ουκρανική αποστολή δεν είχε κάνει ξεκάθαρο αν θα συμμετάσχει στους αγώνες. Είχε επίσης τονίσει πως αν το κάνει θα προσπαθήσει να στείλει ένα ειρηνικό μήνυμα το οποίο θα συγκέντρωνε το βλέμμα των θεατών στην κρίση που ταλανίζει την πατρίδα τους και πως αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια των αγώνων προκαλούσε περαιτέρω στρατιωτική ένταση θα αποχωρούσαν τελείως από τη διοργάνωση.

Η 35η χώρα που κατά την χθεσινή τελετή έναρξης κλήθηκε από τα μεγάφωνα να εισέλθει στον χώρο του γηπέδου ήταν η Ουκρανία. Είχαν προηγηθεί οι αποστολές των υπόλοιπων χωρών οι οποίες είχαν παρελάσει σύσσωμες και χαμογελαστές, ανεμίζοντας τις σημαίες τους. Στις θέσεις των επισήμων ο Βλαντιμίρ Πούτιν, χιλιάδες θεατές, αλλά πάρα πολλές απουσίες αξιωματούχων και πολιτικών από άλλες χώρες που είχαν δηλώσει πως δεν θα παρευρεθούν στα πλαίσια της αντίδρασης για την ρωσική επέμβαση και τη στάση της Ρωσίας στην Κριμαία. ΗΠΑ, Γαλλία και Βρετανία πραγματοποίησαν τις προειδοποιήσεις τους και δεν έστειλαν αποστολές.

Η Ουκρανία επέλεξε να στείλει το μήνυμα της στέλνοντας στην παρέλαση μόνον τον σημαιοφόρο της, αθλητή σκι Μιχάιλο Τσατσένκο. Ο αθλητής έκανε είσοδο με την σημαία να βρίσκεται καρφωμένη στο αναπηρικό του αμαξίδιο και χωρίς καμία συνοδεία ενώ δεν χαμογέλασε ούτε για μια στιγμή. Οι υπόλοιποι αθλητές της ουκρανικής αποστολής παρέμειναν στα αποδυτήρια ενώ όπως αναφέρουν τα ξένα ειδησιογραφικά, ο Τσατσένκο απέσπασε το δυνατότερο χειροκρότημα με πολλούς από τους θεατές να σηκώνονται από τα καθίσματά τους.

Ο ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εξέφρασε στο τέλος της τελετής την ελπίδα οι Χειμερινοί Παραολυμπιακοί Αγώνες να συμβάλουν στην άμβλυνση των εντάσεων που προκλήθηκαν από την κρίση στις σχέσεις της Μόσχας με το Κίεβο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM