Κλεμμένη η συνταγή από τη ΦΑΓΕ, σύμφωνα με την πρώην σύζυγο του Chobani

Κλεμμένη η συνταγή από τη ΦΑΓΕ, σύμφωνα με την πρώην σύζυγο του Chobani Facebook Twitter
4

Η μάχη γύρω από το πιο δημοφιλές «ελληνικό γιαούρτι» των ΗΠΑ συνεχίζεται.

Σύμφωνα με έγγραφα που κατέθεσε στο ανώτερο δικαστήριο του Μανχάταν, ο Hamdi Ulukaya, ιδρυτής του Chobani Greek yogurt ισχυρίζεται ότι η πρώην γυναίκα του προσπαθεί να κερδίσει από την επιτυχία της εταιρείας του με απάτη, ενώ η πρώην σύζυγος ισχυρίζεται ότι η συνταγή για το γιαούρτι είναι κλεμμένη από τον αντίπαλό του.

Ο Ulukaya ισχυρίζεται ότι η πρώην σύζυγός του είναι εκδικητική επειδή δεν πρόλαβε την επιτυχία του.

«Επειδή η ενάγουσα δε μπορεί να κερδίσει επί της ουσίας με τους ισχυρισμούς της, έχει κατασκευάσει απολύτως φανταστικές και εντελώς αβάσιμες κατηγορίες», λέει ο ιδρυτής της Chobani.

Η πρώην σύζυγος ισχυρίζεται ότι η συνταγή για το γιαούρτι Chobani είναι κλεμμένη από την ΦΑΓΕ μέσω δωροδοκίας από έναν πρώην υπάλληλο έναντι 30.000 ευρώ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Δυστυχώς, και άλλες εταιρίες αποκαλούν το γιαούρτι Ελληνικού τύπου (δηλ. στραγγισμένου, κατά κανόνα) η άλλιως Greek type, Greek yogurt. Μόνο στην Ευρώπη έχει βγει απόφαση ότι καμμιά εταιρία που δεν έχει εργοστάσια παραγωγής στην Ελλάδα δε μπορεί να αποκαλέσει το προϊόν "Ελληνικό γιαούρτι". Στις ΗΠΑ, αυτή η απόφαση δεν ισχύει. Και για να είμαστε και δίκαιοι, δε θυμάμαι καμμιά διαφημιστική προσπάθεια από τη ΦΑΓΕ, ενώ οι μεγάλοι διαφημιστικοί πίνακες της Chobani βρίσκονταν σε πολλές περιοχές. Στο φετεινό Superbowl η Chobani ακούμπησε πολλά εκατομμύρια $$ για δυό διαφημίσεις. (Αρκούδα εισβάλει σε πρατήριο και ψάχνει το Chobani επειδή, λέει, παρασκευάζεται με φυσικά συστατικά)