Τον οικονομικό προγραμματισμό της επόμενης τριετίας παρουσίασε ο Ρέντσι

Τον οικονομικό προγραμματισμό της επόμενης τριετίας παρουσίασε ο Ρέντσι Facebook Twitter
0

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Ματεό Ρέντσι παρουσίασε χθες το Κείμενο Οικονομικού και Χρηματιστικού Προγραμματισμού για την επόμενη τριετία.

Σε αυτό δεσπόζουν οι ελαφρύνσεις στις εισφορές των χαμηλόμισθων κατά περίπου 80 ευρώ το μήνα σε όσους κερδίζουν μέχρι 20.000 ευρώ τον χρόνο.

Το μέτρο θα στοιχίσει 6,7 δισ. ευρώ, τα οποία θα καλυφθούν από την εξεύρεση εναλλακτικών πόρων. Στόχος είναι η περικοπή των δημοσίων δαπανών κατά 4,5 δισ. ευρώ. Προς αυτό το σκοπό οι αμοιβές των μάνατζερ κρατικών εταιρειών και οργανισμών δεν θα μπορούν να υπερβαίνουν τα 238.000 ευρώ το χρόνο, ποσό με το οποίο αμείβεται ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Τα υπόλοιπα 2,2 δισ. ευρώ προβλέπεται να καλυφθούν από την επερχόμενη αύξηση των εισπράξεων του φόρου προστιθέμενης αξίας και την παράλληλη αύξηση της φορολόγησης των μετοχών της Τράπεζας της Ιταλίας.

Για τα επόμενα δύο χρόνια οι συνολικές δαπάνες για την μείωση των φόρων και των κρατήσεων στους χαμηλόμισθους θα φθάσει τα 10 δισ. ευρώ για κάθε έτος.

Επίσης ο Ρέντσι υπολογίζει στην πώληση ενός μέρους της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου. Από εκεί σκοπεύει να κερδίσει 12 δισ. φέτος και άλλα τόσα το 2015 και το 2016.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Διεθνή / Ουκρανία και Ρωσία αντιμέτωπες στο Διεθνές Δικαστήριο για τον έλεγχο του Πορθμού του Κερτς

Η Ουκρανία ξεκίνησε τη διαδικασία στο δικαστήριο το 2016, μετά την κατασκευή της Γέφυρας της Κριμαίας από τη Ρωσία, η οποία συνδέει τη χερσόνησο με την ρωσική επικράτεια
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Διεθνή / Υπόθεση Πελικό: Ο μικρότερος σε ηλικία κατηγορούμενος βίασε τη Ζιζέλ την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του

Σήμερα η δίκη συνεχίζεται με την εξέταση του 26χρονου Τζόαν Κουάι με καταγωγή από την Γουιάνα - Στο τέλος της εβδομάδας η απολογία του κατηγορουμένου -Τα χειροκροτήματα για τη Ζιζέλ
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Σέρφερ «δραπετεύει» από τεράστιο κύμα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Γης: «Δεν το πιστεύω πως είμαι ζωντανός»

Διεθνή / Σέρφερ «δραπετεύει» από τεράστιο κύμα σε ένα από τα πιο επικίνδυνα σημεία της Γης: «Δεν το πιστεύω πως είμαι ζωντανός»

Ο Μάικι Μπρενάν εξαφανίστηκε από το οπτικό πεδίο των θεατών καθώς το τεράστιο κύμα έπεσε πάνω του στο διαβόητο σημείο για σερφ στο Shipstern Bluff
LIFO NEWSROOM