Η «εθελοντική εισφορά» των εφοπλιστών δεν έχει ακόμη εισπραχθεί

Η «εθελοντική εισφορά» των εφοπλιστών δεν έχει ακόμη εισπραχθεί Facebook Twitter
2

Τεχνικές δυσκολίες στην είσπραξη της οικονομικής παροχής της ναυτιλιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, επικαλείται το υπ. Οικονομικών σε ανακοίνωση του για το γεγονός ότι η εισφορά αυτή δεν έχει ακόμη εισπραχθεί.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση οι σχετικές διατάξεις δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί στην ολότητα τους γιατί προσέκρουσαν σε τεχνικές δυσκολίες, οι οποίες πάντως «αντιμετωπίζονται ταχύτατα».

 «Θα ήταν παράλογο να μην θελήσει η κυβέρνηση να εισπράξει την οικονομική παροχή της ναυτιλιακής κοινότητας για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, τη στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι εφοπλιστές αποφάσισαν οικειοθελώς να συμβάλουν στην ενίσχυση της πολιτείας στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες της πατρίδας μας», τονίζεται στην ανακοίνωση του υπουργείου.

Διευκρινίζεται ότι η εισφορά θα εισπραχθεί το ταχύτερο δυνατό, μόλις αντιμετωπιστούν αυτές οι τεχνικές δυσκολίες.  

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Οικονομία / Η ημερομηνία «κλειδί» για τις νέες φορολογικές ελαφρύνσεις – Ποιοι ωφελούνται

Τα στοιχεία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης δείχνουν ότι για ακόμη ένα έτος, το 2024, σημειώθηκε σημαντική υπέρβαση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού
LIFO NEWSROOM
Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Οικονομία / Όμιλος ΔΕΗ: Επενδύσεις €5,75 δισ. σε πράσινη ενέργεια και τεχνολογία για τη Δυτική Μακεδονία

Ο Όμιλος ΔΕΗ θα υλοποιήσει συνολικά δεκάδες έργα στη Δυτική Μακεδονία που θα δημιουργήσουν έως και 20.000 θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή και έως 2,000 θέσεις κατά τη λειτουργία σε πλήρη ανάπτυξη όλων των σχεδίων.
LIFO NEWSROOM
Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων «Realignments»

Οικονομία / Δέκα Χρόνια Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών: Δίαυλος Διαλόγου στην Εποχή των Μεγάλων Ανακατατάξεων

Ηγετικές προσωπικότητες, think tanks και κορυφαίοι αναλυτές συναντώνται στους Δελφούς για να χαρτογραφήσουν τις γεωπολιτικές και οικονομικές ανακατατάξεις της εποχής
LIFO NEWSROOM