ΚΙΝΗΣΗ

Οι βουλευτές και η πλέμπα που μετακινείται με λεωφορεία

Facebook Twitter
11

Δεν ξέρεις τι χάνεις κύριε Γεωργιάδη.Εμείς η πλέμπα περνάμε φοβερά στα λεωφορεία!

Πριν αρκετά χρόνια στο τραπέζι της παρηγοριάς, μετά από μια κηδεία, είχα καθίσει δίπλα σε ένα βουλευτή της περιοχής. Η προεκλογική περίοδος ξεκινούσε σε λίγες μέρες και ο βουλευτής δεν έχανε γάμο για γάμο και κηδεία για κηδεία. Έτσι λοιπόν εμφανίστηκε και εδώ. Οι άνθρωποι που είχαν συγκεντρωθεί στο σπίτι του νεκρού για λίγα λεπτά είχαν ξεχάσει το πένθος τους. Όλοι κρεμόντουσαν από τα χείλια του βουλευτή. Όχι ότι έλεγε κάτι σημαντικό. Αλλά το ταλέντο που είχε να μην λέει τίποτα αλλά να μοιάζει σαν να λέει τα σημαντικότερα πράγματα του κόσμου θα έπρεπε να του αναγνωριστεί.

Κάποια στιγμή ο βουλευτής ξεκίνησε να μας μιλάει για το «βαρύ» πρόγραμμα των τελευταίων ημερών και το πόσο δύσκολο ήταν να οργώνει τον νομό για τις ομιλίες του, πόσο κόπο έχει αυτή η δουλειά, πόσο αγώνα είχε κάνει για την βελτίωση του οδικού δικτύου του νομού (σ.σ οι λακκούβες παραμένουν στην θέση τους από τότε που πήγαινα δημοτικό), για τους  λόγους που είχε βγάλει στην βουλή για τα προβλήματα του νομού μας, με λίγα λόγια: «Πλιζ θέλω τα ψηφάκια σας για ακόμα μια φορά».

Κάποια στιγμή κατέληξε: «Φανταστείτε ότι δεν προλαβαίνω να ξυριστώ. Ξυρίζομαι μέσα στο αυτοκίνητο. Είναι η χειρότερη περίοδος για εμάς». Όσοι βρισκόντουσαν καθισμένοι στο τραπέζι άνοιξαν το στόμα εξαιτίας του πόσο δύσκολα περνούσε ο βουλευτής αυτό τον καιρό, μέσα στην φούρια του να ξαναβγεί. Ήθελα να του φέρω την ψαρόσουπα στο κεφάλι.

Την θυμήθηκα αυτή την ιστορία χθες, βλέποντας τις δηλώσεις του κυρίου Γεωργιάδη. Θεωρεί ότι είναι κάτι ξεχωριστό αυτός και οι υπόλοιποι 299 ώστε δεν είναι δυνατόν να μετακινούνται με λεωφορεία. «Είναι ξεφτίλα» όπως είπε χαρακτηριστικά. Τα λεωφορεία λοιπόν είναι για όλους τους άλλους, το λαουτζίκο και τους μετανάστες που «έχουν μαυρίσει τον τόπο» όπως έλεγε ο Πατέρας της εκκλησίας.

Ένας βουλευτής δεν είναι δυνατόν να κυκλοφορεί ανάμεσα στον κόσμο. Είναι σταρ. Κάτι σαν την Madonna που μπήκε μετά από 20 χρόνια στο μετρό για να γυρίσει βίντεο-κλιπ (σ.σ ατυχέστατη βέβαια η σύγκριση της τελευταίας με τους έλληνες βουλευτές γιατί αυτή τουλάχιστον έχει δουλέψει στην ζωή της. Δεν μου έρχεται όμως άλλο σελέμπριτι ικανό να συγκριθεί μαζί τους)

Η Ελλάδα του τότε βουλευτή που καθόταν στο τραπέζι της παρηγοριάς με την Ελλάδα που έβγαλε βουλευτή τον Γεωργιάδη δεν έχει βέβαια καμία σχέση. Όχι σε τραπέζι κηδείας δεν καλούν τους βουλευτές αλλά δεν θέλουν να τους δουν στα μάτια τους. Αν και τους ψήφισαν.

Η εικόνα όμως που έχουν οι βουλευτές για τους εαυτούς τους παρόλο το κράξιμο που έχουν φάει παραμένει η ίδια: «Είμαστε κάτι σημαντικό. Κάτι σπουδαίο. Άκου με λεωφορείο!»

Οι περισσότεροι όμως σήμερα δεν είναι τόσο ηλίθιοι ώστε να βγάζουν την εικόνα της μεγαλομανίας τους σε δημόσια θέα. Μαζεύτηκαν. Ο κύριος Γεωργιάδης είναι μια ειδική περίπτωση. Δεν έχει ακόμα προσαρμοστεί στις συνθήκες «Α Εθνικής». Ο άνθρωπος βρέθηκε κυριολεκτικά μέσα σε μια νύχτα από το κόμμα του Καρατζαφέρη και τις τηλεπωλήσεις βιβλίων («ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΗΜΕΡΑ η προσφορά. ΕΧΕΙ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΛΕΩΝΙΔΑ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ») στο κόμμα που μας κυβερνά. Ακόμα δεν έχει μάθει το ρολάκι του καλά. Είναι τόσο χαλαρός με την κάμερα που αφήνει την πραγματική εικόνα που έχει για τον εαυτό του να βγαίνει προς τα έξω.

Αυτά συμβαίνουν όταν περνάς από την «Β Εθνική» στην Α (σ.σ αν και όλοι ερασιτέχνες είναι) μέσα σε μια νύχτα. Θα κάνεις και κανένα φαουλ. Όμως είναι σίγουρο ότι ο κύριος Γεωργιάδης «θα βρει τον εαυτό του» στην πορεία και θα μάθει καλά το παιχνίδι σε αυτό το στημένο πρωτάθλημα ερασιτεχνών.

11

ΚΙΝΗΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Σωτήρης Ντάλης / «Μετά την πανδημία του κορωνοϊού, η ανισότητα θα αυξηθεί»

Ο αναπληρωτής καθηγητής στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αιγαίου και επικεφαλής της Μονάδας Έρευνας για την Ευρωπαϊκή και Διεθνή Πολιτική σχολιάζει τον αντίκτυπο της πανδημίας και της εκλογής Μπάιντεν στην Ευρώπη.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
«Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Σωτήριος Σέρμπος / «Επί Τραμπ οι μειοψηφίες κατέστησαν πλειοψηφίες»

Τι σηματοδοτεί η εποχή Μπάιντεν και τι αφήνει πίσω του ο απερχόμενος Πρόεδρος; Απαντά στη LiFO ο Σωτήριος Σέρμπος, αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Πολιτικής στο Δημοκρίτειο Παν/μιο Θράκης και Ερευνητής στο ΕΛΙΑΜΕΠ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ελλάδα / Θεοκλής Ζαούτης: «Είναι αρκετά πιθανόν να έχουμε τρίτο κύμα πανδημίας»

Ο καθηγητής Παιδιατρικής και Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο της Πενσιλβάνια και μέλος της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων του υπουργείου Υγείας μιλά για τα τελευταία δεδομένα της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Νικόλας Σεβαστάκης / Ο γυμνός βασιλιάς, το Καπιτώλιο και η επόμενη μέρα

Ο Ντόναλντ Τραμπ δεν είναι ένας Γουίλι Σταρκ της εποχής μας. Υπάρχει κάτι σημαντικό που χωρίζει τη λαϊκιστική φαντασία των χρόνων του Μεσοπολέμου –όπως την αναπλάθει το μυθιστόρημα του Γουόρεν– από τα πλήθη που είδαμε να βγαίνουν από τα μεσαιωνικά σπήλαια των social media για να ορμήσουν προς το Καπιτώλιο.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ελλάδα / Ευάγγελος Μανωλόπουλος: «Να μάθουμε να ζούμε με τις μάσκες, γιατί θα αργήσουμε να τις βγάλουμε»

Ο καθηγητής Φαρμακολογίας, Φαρμακογονιδιωματικής και Ιατρικής Ακριβείας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακολογίας, Ευάγγελος Μανωλόπουλος, μιλά στη LiFO για τα εμβόλια και τις φαρμακευτικές αγωγές που εξετάζονται. Απαντά για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εξηγεί ποια είναι η αλήθεια για τις ΜΕΘ, πότε θα αποχωριστούμε τις μάσκες αλλά και πότε προβλέπεται η επάνοδος στην κανονικότητα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τech & Science / Γιατί η ασφάλεια του εμβολίου είναι υψηλού βαθμού; Ο καθηγητής της Οξφόρδης Πέτρος Λιγοξυγκάκης εξηγεί

Τι θα σημάνει η γενική χρήση των εμβολίων; Θα εφαρμοστούν νέοι κανόνες σχετικά με τον εμβολιασμό; Πότε προσδιορίζεται η έναρξή του; Και τι γίνεται με τους αρνητές;
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Νικόλας Σεβαστάκης / Η ενδοχώρα της άρνησης και το εμβόλιο

Η όποια στρατηγική για τον εμβολιασμό χρειάζεται να είναι σκληρή με τον νεοφασισμό των fake news και της ωμής παραπλάνησης. Την ίδια στιγμή, όμως, πρέπει να εντάξει τις ανησυχίες, τις αντιρρήσεις και τις δεύτερες σκέψεις πολλών ανθρώπων.
ΝΙΚΟΛΑΣ ΣΕΒΑΣΤΑΚΗΣ
Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ελλάδα / Ευάγγελος Καϊμακάμης: «Έχουν πεθάνει πολλοί σαραντάρηδες στα χέρια μας χωρίς προβλήματα υγείας»

Ο πνευμονολόγος-εντατικολόγος στο νοσοκομείο Παπανικολάου μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις ΜΕΘ και τις μελλοντικές ανησυχίες του σχετικά με την πανδημία.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ελλάδα / Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Ακόμη κι αν είχαμε 10.000 κλίνες ΜΕΘ, αν γέμιζαν όλες, θα θρηνούσαμε 4.000 θανάτους»

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας-Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών σχολιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της πανδημίας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

σχόλια

5 σχόλια
Δηλαδή όλες οι πολιτισμένες και ανεπτυγμένες χώρες, στις οποίες ολόκληροι πρωθυπουργοί πάνε με τα πόδια ή το πόδήλατο, έχουν κατώτερους πολιτικούς από τα δικά μας τζιμάνια; Όσον αφορά τα φούμαρα περί ασφάλειας: Τη δεκαετία του 50 ο Καραμανλής (ο Α', ασφαλώς) πήγαινε στη βουλή με τα πόδια χωρίς καμμία προσωπική φρουρά. Και άς ήταν η εποχή μετεμφυλιακή. Πού αμφιβάλω άν οι αναγνώστες που υπερασπίζονται τις θέσεις του Μπουμπούκου αντιπροσωπέυουν το μέσο πολίτη. Να υπενθυμίσω επίσης ότι στην Αρχαία Σπάρτη, που δεν θεώρησε ποτέ εαυτήν δημοκρατική, οι βασιλε'ις δεν είχαν το παραμικρό προνόμιο.
Νομιζω οτι γινεται πολυ συζητηση για προνομια οπως τα βουλευτικα αυτοκινητα αλλα ξεχνιουνται τα πραγματικα εξοργιστικα οπως την επιπροσθετη της επαγγελματικης,βουλευτικη συνταξη ,η οποια μαλιστα κατοχυρωνεται με 2 τετραετιες!
Μου κάνει εντύπωση το μένος με το οποίο "απαντούν" κάποιοι στον αρθρογράφο. Η υποστήριξη του θεσμού της Δημοκρατίας μέσω της υποστήριξης του δικαιώματος των βουλευτών για κατοχή αυτοκινήτου μεγάλου κυβισμού θα μπορούσε να γίνει, νομίζω, με πιο ψύχραιμο κι ευγενικό τρόπο, χωρίς τόση οργή και αγανάκτηση. Εκτός αν έχουν μπερδέψει τις έννοιες "αντιπρόσωποι του λαού" και "αφέντες του λαού", οπότε δικαίως διαμαρτύρονται προς "αποκατάσταση της τάξεως".Σχετικός με το θέμα είναι νομίζω και ο εξής προβληματισμός μου. Όταν επισκέφτηκα το Υπουργείο Παιδείας χρειάστηκε να δώσω τα στοιχεία μου στους αστυνομικούς της πύλης και στη συνέχεια να περάσω από το σωματικό scanner στη είσοδο (αφήνοντας μεταλλικά αντικείμενα στο καλαθάκι) υπό την επίβλεψη ένστολου αστυνομικού. Θα μου πείτε, καλώς συμβαίνει αυτό, για λόγους ασφαλείας. Αναρωτήθηκα, ωστόσο, τι είδους (δια)κυβέρνηση είναι αυτή που φοβάται τους πολίτες της.
Οπως σε ολες τις κοινωνιες ετσι και εδω, υπαρχει εγκληματικοτητα. Υπηρχε, υπαρχει και μαλλον θα υπαρχει. Αυτο που περιεγραψες λεγετε προληπτικος ελεγχος. Ειναι οπως λενε και οι γιατροι. Η προληψη ειναι η καλλιτερη θεραπεια.
Ο βουλευτής είναι εκπρόσωπος μας, Για τη δουλειά αυτή ούτε από την τσέπη του θα βάλει, ούτε θα τρώει τη μέρα να συζητάει ή να τσακώνεται στα λεωφορεία με τον κάθε ορεξάτο από εμάς. Για αυτές τις συζητήσεις ή απορίες ή αντιπαραθέσεις, υπάρχουν συντεταγμένες διαδικασίες. Αν θέλετε να πηγαίνουν με πατίνι στη δουλειά, δεν θέλετε εκπροσώπους αλλά λαϊκιστές που σας χαιδεύουν τα αυτιά και ήδη θα είναι μεγαλοεργολάβοι ή λαμόγια, που "τα παίρνουν" από πριν καν ακόμη γίνουν βουλευτές. Αν δεν σας ικανοποιεί το έργο που παράγουν οι βουλευτές, ή η ποιότητα εκπροσώπησης των συμφερόντων μας, μην τους ψηφίζετε, βάλτε άλλους. Όχι να εξευτελίσετε τον θεσμό του βουλευτή ή του όποιου δικού μας εκπροσώπου! - Το 'χουμε χάσει τελείως σε αυτή τη κοινωνία.
Αν κάνει σωστά την δουλειά του ένας βουλευτής, τι έχει να φοβηθεί αν παίρνει το λεωφορείο ή το μετρό; Ίσα- ίσα που θα έρχεται σε επαφή με τον κόσμο και τους ψηφοφόρους του, θα ακούει τον παλμό της κοινωνίας και θα προσπαθεί να βρει λύση στα προβλήματα του; Αυτή δεν είναι η δουλειά του βουλευτή; Για αυτό το λόγο δεν τον ψήφισαν, για να κάνει καλύτερη την κοινωνία νομίζω. Καταλαβαίνω κάτι λάθος; Είναι κάτι κρυφό η δουλειά του βουλευτή που πρέπει να κυκλοφορεί με θωρακισμένη μερσεντες. Μπράβοι είναι, τι έχουν να φοβηθούν;
Δεν μου λες, τώρα κοροϊδευόμαστε ή κάνεις ότι δεν καταλαβαίνεις? Με την οργή που υπάρχει στην κοινωνία, οποιοσδήποτε Βουλευτής κινδυνεύει από διόφορους αυτόκλητους "δημοκράτες" που θα τους έσπαζαν στο ξύλο και το ξέρεις πολύ καλά. Μην το παίζεις βλάκας τώρα.Ιδιαίτερα ο Γεωργιάδης που του έχουν κάψει 16-17 φορές το βιβλιοπωλείο οι "δημοκράτες" αναρχικοί αριστεριστές, δεν θα προλάβαινε να μπει στο σταθμό.Οπότε μην κάνεις ότι -και καλά- δεν καταλαβαίνεις τι λέμε...
Για την "οργή που υπάρχει στην κοινωνία" όπως λέτε απ ότι καταλαβαίνω έχει ευθύνη και ο βουλευτής όχι μόνο ο Γεωργιάδης αλλά αρκετοί από τους βουλευτές. Ας μην ρίχνει λοίπον λάδι στη φωτιά με δηλώσεις "ξεφτίλα να κυκλοφορείς με λεωφορεία" κάποιοι πηγαίνουμε στις δουλειές μας με αυτά. Μεγαλυτερη προσοχή λοιπόν στις δηλώσεις που βγαίνουν προς τα εξω. Όπως έγραψα και στο κείμενο ο άνθρωπος θα προσαρμοστεί, θα μάθει είναι νέες οι συνθήκες για αυτόν.
Ακριβώς επειδή κάνει τη δουλειά του ο βουλευτής πάντα είναι στόχος για τον κόσμο. Πάντα υπάρχουν δυσαρεστημένοι, ακόμα και για σωστές πολιτικές. Π.χ, ένας συγγενής κάποιου που συνελήφθη ως μέλος της 17Ν αν έβλεπε το Χρυσοχοίδη σε ένα λεωφορείο θα του επετίθετο, ή ένας δήθεν τυφλός που έπαιρνε επίδομα χωρίς να το αξίζει αν έβλεπε τον Κουτρουμάνη θα τον έδερνε. Είτε κάνει καλά τη δουλειά του είτε όχι προκύπτουν δυσαρεστημένοι από αυτό