Ιράκ: Κατάληψη Πανεπιστημίου από ενόπλους και εκατοντάδες όμηροι

Ιράκ: Κατάληψη Πανεπιστημίου από ενόπλους και εκατοντάδες όμηροι Facebook Twitter
0

Ένοπλοι κατέλαβαν πανεπιστήμιο στο Ιράκ μετά από μάχη και ανταλλαγή πυρών όλο το βράδυ της Παρασκευής με τους φρουρούς του πανεπιστημίου. Εκατοντάδες φοιτητές και καθηγητές παρέμειναν όμηροι μέχρι οι ένοπλοι να φύγουν και οι δυνάμεις ασφαλείας να εκκενώσουν με ασφάλεια τους χώρους.

Πρόκειται για το Πανεπιστήμιο Άνμπαρ στην δυτική πόλη Ραμάντι, τμήμα της οποίας ελέγχονται από την αρχή του χρόνου από αντικυβερνητικούς μαχητές φυλών και εξεγερμένους.

Οι δυνάμεις ασφαλείας ελέγχουν το κέντρο του Ραμάντι, αλλά ο έλεγχος των προαστίων και των γύρω περιοχών εναλλάσσεται ανάμεσα σ' αυτές και τους ενόπλους. Η πόλη της Φαλούτζα, περίπου 50 χλμ. μακρύτερα, εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια των εξεγερμένων.

Σε ένα διαφορετικό περιστατικό στην ίδια πόλη χθες, Σάββατο, εξερράγη βόμβα σε αυτοκίνητο ενώ περνούσε ένα στρατιωτικό κονβόι, σκοτώνοντας τρεις ανθρώπους και τραυματίζοντας άλλους 10.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Διεθνή / Πέρι Κουρουμπλής: «Είναι αθώος», λέει ο αδελφός του για το διπλό φονικό πριν μισό αιώνα στη Μελβούρνη

Ο Πέρι Κουρουμπλής είναι ο Ελληνοαυστραλός που συνελήφθη στη Ρώμη για τους ειδεχθείς φόνους δύο γυναικών στην Αυστραλία πριν από 47 χρόνια - Τι δηλώνει ο αδερφός του
LIFO NEWSROOM