7 δισεκατομμύρια ζητά η Ελλάδα από Γερμανούς και Άραβες για τα υποβρύχια

7 δισεκατομμύρια ζητά η Ελλάδα από Γερμανούς και Άραβες για τα υποβρύχια Facebook Twitter
1

Προσφυγή-«μαμούθ» του ελληνικού δημοσίου που μπορεί να βάλει και σε δοκιμασία τις ελληνογερμανικες σχέσεις αποκαλύπτει η εφημερίδα Daily Telegraph, επικαλούμενη έγγραφο 200 σελίδων που έχει σταλεί στο δικαστήριο.

Πρόκειται για την υπόθεση των υποβρυχίων τα οποία η Ελλάδα παρέλαβε μόλις πρόσφατα,  με καθυστέρηση 15 ετών από την ημέρα της παραγγελίας τους.

Η εφημερίδα γράφει ότι, η ελληνική κυβέρνηση διεκδικεί με την προσφυγή της αποζημιώσεις ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ από την ThyssenKrupp Marine Systems και της Abu Dhabi Mar, την εταιρεία και το ναυπηγείο που είχαν την ευθύνη της παραγγελίας.

Η εφημερίδα αναφέρεται και στο background της αγοράς, κάνοντας λόγο για αι « αμφιλεγόμενη συμφωνία που απείλησε τη θέση της Ελλάδας στο NATO, ενώ οδήγησε στην ποινική δίωξη ενός υπουργού Άμυνας και στην παραίτηση ενός ανώτερου αξιωματούχου του Πολεμικού Ναυτικού».

«Η προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας πιθανόν να αποτελεί μέρος των ελληνικών προσπαθειών να ρίξει την ευθύνη για τις τεράστιες σπατάλες της χώρας και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς το Διεθνές Δικαστήριο Διαιτησίας επιλύει διεθνείς εμπορικές διαφορές», σχολιάζει το δημοσίευμα.

Φιλοξενούνται και δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη ο οποίος λέει ότι «αν υπάρχει μια χώρα που έχει επωφεληθεί από τα τεράστια ποσά που έχει ξοδέψει η Ελλάδα για την άμυνά της, αυτή είναι η Γερμανία».

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια