Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Facebook Twitter
Η πιο instagrammable άφιξη αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Κουκάκι.

Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις

0

Βουλκανιζατέρ

Fun περιβάλλον, μπόλικο κρασί, μουσικές αποκλειστικά από βινύλια: αυτές είναι οι τάσεις που επικρατούν αυτήν τη στιγμή στην εστιατορική Αθήνα, ενώ παράλληλα πολλά από τα νέα μαγαζιά δίνουν έμφαση στο design τους, θέλοντας να αφηγηθούν μια ιστορία με αυτό.

Στο κέντρο αυτήν τη φορά, στο Κουκάκι, η πιο instagrammable άφιξη συνδυάζει όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά, ενώ το όνομα και ο σχεδιασμός του χώρου της είναι εμπνευσμένα από την προηγούμενη χρήση του κτιρίου, που λειτουργούσε επί τριάντα χρόνια ως συνεργείο αυτοκινήτων.

Mε το πιο φωτογραφημένο σημείο του μαγαζιού να είναι μια αφίσα της Πάμελα Άντερσον και με το εντυπωσιακό του μπαρ που, σχεδιασμένο από την Άρτεμη Βαλυράκη και τον Γιώργο Πακαλίδη, παντρεύει το ξύλο με τις λαμαρίνες που θυμίζουν συνεργείο και με τις κρυμμένες ζάντες, το Βουλκανιζατέρ είναι ένα εστιατόριο που μετά τις 23:30 μετατρέπεται σε μπαρ.

Το Βουλκανιζατέρ είναι ένα εστιατόριο που μετά τις 23:30 μετατρέπεται σε μπαρ.

Προσφέρει μια εποχική μεσογειακή κουζίνα την οποία επιμελείται ο Θωμάς Μάτσας (Alemagou, Pappu), διαθέτει μια οινική λίστα φτιαγμένη από τον Γιώργο Ζερβογιάννη με προτάσεις από τον εγχώριο και τον διεθνή αμπελώνα, κοκτέιλ με την υπογραφή του Χρήστου Βαγενά (Nōema Mykonos) και όσον αφορά το μουσικό κομμάτι κινείται σε ένα ευρύ φάσμα που περιλαμβάνει soul, funk, jazz, hip hop, disco, ambient και classic house ήχους.
Οδυσσέα Ανδρούτσου 17, Κουκάκι, 210 9229186

Koumkan

Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Facebook Twitter
Ο Άρης Βεζενές εμπνεύστηκε το αφήγημα του Koumkan και ανέθεσε την αισθητική του στους Andrea Kostopoulo και James Mcanally από το Manhattan Projects.
KOUMKAN Facebook Twitter
Το φαγητό του Koumkan συγκεντρώνει διεθνείς αναφορές, έχει κάτι το προσιτά πολυτελές και κάποια πιάτα του αφήνουν την αίσθηση πως συμμετέχουμε σε ένα κομψό πάρτι.

H πιο θεαματική νέα άφιξη των τελευταίων μηνών δεν βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και σίγουρα δεν είναι ένα ακόμα μπαρ. Στο Κεφαλάρι, εκεί όπου στα ’60s οι γυναίκες της περιοχής έστηναν καρέ για κουμκάν, στο σημερινό design ξενοδοχείο Semiramis λειτουργεί πια ένα κοσμοπολίτικο grand hotel bar που έλειπε από την πόλη.

Ο Άρης Βεζενές εμπνεύστηκε το αφήγημα του Koumkan και ανέθεσε την αισθητική του στους Andrea Kostopoulo και James Mcanally από το Manhattan Projects, ένα νεοϋορκέζικο αρχιτεκτονικό γραφείο που πιστεύει στη συγχώνευση τεχνικών, στυλ και εποχών, και με αυτήν τη φιλοσοφία έστησε και τους δύο ξεχωριστούς χώρους του Koumkan: το «πράσινο» δωμάτιο-μπαρ με το μάρμαρο, τις μεταλλικές λεπτομέρειες και τον χαμηλό φωτισμό, και το «ροζ» ψηλοτάβανο και καμπυλόγραμμο εστιατόριο με τους πολυελαίους, τους καθρέφτες, τα φυτά και τα έργα τέχνης από την Έλλη Ιωάννου και την Όλγα Μηλιαρέση Φωκά. Η ατμόσφαιρα αυτών των δύο δωματίων δύσκολα αποτυπώνεται φωτογραφικά – πρέπει να τη ζήσετε.

Το Cinema Negroni με το καραμελωμένο ποπκόρν είναι μία από τις πιο ωραίες παραλλαγές του κλασικού κοκτέιλ που έχω δοκιμάσει, ενώ το φαγητό του Koumkan συγκεντρώνει διεθνείς αναφορές, έχει κάτι το προσιτά πολυτελές και κάποια πιάτα του αφήνουν την αίσθηση πως συμμετέχουμε σε ένα κομψό πάρτι.

Φτιάξτε ένα τραπέζι με guoza γεμισμένα με γαρίδα και παλαιωμένη σόγια, με τηγανητό κοτόπουλο σε βουτυρόγαλα που συνοδεύεται με μαγιονέζα με λάιμ, τουρσί αγγούρι και χαβιάρι, με ένα crispy rice με σολομό και αβοκάντο, με τη μακαρονάδα με τρούφα και χαβιάρι, με το truffled grilled cheese σάντουιτς που συνδυάζει αγγλικό τσένταρ και γραβιέρα και όσο απλό κι αν σας ακούγεται είναι ένα πολύ έξυπνο και must-eat πιάτο όπως και το ΚnickerBocker Glory, ένα παγωτό τύπου sundae που έγινε εξαιρετικά δημοφιλές στη Νέα Υόρκη των αρχών του 20ού αιώνα και θα σας κάνει να νιώσετε πάλι παιδιά.   
Χαρ. Τρικούπη 48, Κεφαλάρι, 210 6284560

Καπάνι Μάρκετ

Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Facebook Twitter
Το νέο μαγαζί του Μεταξουργείου δανείζεται το όνομά του από την παλαιότερη ανοιχτή αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης, κι αυτό γιατί η κουζίνα του βασίζεται στη συνάντηση Ανατολής και Βαλκανίων.

Και σε αυτή την άφιξη συναντάμε τον συνδυασμό «κρασιά και βινύλια», αυτήν τη φορά όμως σε ένα περιβάλλον μοντέρνας ταβέρνας. Το νέο μαγαζί του Μεταξουργείου δανείζεται το όνομά του από την παλαιότερη ανοιχτή αγορά τροφίμων της Θεσσαλονίκης, κι αυτό γιατί η κουζίνα του βασίζεται στη συνάντηση Ανατολής και Βαλκανίων.

Μαγειρεύοντας παραδοσιακά στον ξυλόφουρνο, στη γάστρα ή στη σούβλα και επηρεασμένος από τη Φλώρινα απ’ όπου και κατάγεται, ο Δημήτρης Μπαλάκας σερβίρει πιάτα φασολάδα Πρεσπών με τζουμπερίνγκες (ξεροψημένα κομμάτια χοιρινού), κεφτεδάκια Μακάλο, σιγομαγειρεμενη πανσέτα μαύρου χοίρου με άιβαρ (σέρβικη σάλτσα με κόκκινες πιπεριές) κ.ά. Στο μενού γίνονται καθημερινά αλλαγές και προσθήκες, ενώ τις Τετάρτες, που περνάει η λαϊκή αγορά της γειτονιάς απ’ έξω, το Καπάνι ανοίγει από τις δύο το μεσημέρι, φτιάχνοντας σάντουιτς και μεζέδες για τσίπουρο.

Προτείνει φυσικά κρασιά, κυρίως ντόπια, ενώ σύντομα θα ανοίξει και ένα κελάρι στο υπόγειο στο οποία θα φιλοξενούνται και πριβέ δείπνα. Το Καπάνι λειτουργεί και ως delicatessen με τυριά και αλλαντικά από Έλληνες παραγωγούς.
Χίου 29, Μεταξουργείο, 215 5600234

Asωtos

Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Facebook Twitter
Ο Asωtos σερβίρει ελληνική κουζίνα σε απόδοση του Μιχάλη Μερζένη. Φωτ.: Εβίτα Σκουρλέτη

Το πολυσυζητημένο μπιστρό του Παγκρατίου φτιάχνει ατμόσφαιρα με τραχιές επιφάνειες στους τοίχους, λευκά τραπεζομάντιλα στα τραπέζια και αμέτρητες αδειανές φιάλες κρασιού για διακόσμηση. Σερβίρει ελληνική κουζίνα σε απόδοση του Μιχάλη Μερζένη, προσφέρει πολλές επιλογές τόσο από τον ελληνικό όσο και από τον διεθνή αμπελώνα, φυσικής αλλά και κλασικής οινοποίησης, ενώ έχει και πικάπ.

Δίνει έμφαση στο κρέας – μεγάλα του χιτ είναι ο λαχανοντολμάς που ψήνεται σε ταψί, στη φωτιά, και κόβεται σαν πίτα, μια παραλλαγή του γιαννιώτικου παστίτσιου με μακαρονάκι κοφτό σε φύλλο κρούστας και κρέμα από αρσενικό Νάξου που μπαίνει από πάνω μαζί με τριμμένη τρούφα, το σταμναγκάθι με τα αυγά και το προσούτο από πρόβειο κρέας, το κοτόπουλο με άγρια μανιτάρια σε jus και λεμονάτο dressing, ο γύρος που έρχεται με σάλτσα εζμέ, γιαούρτι και χειροποίητη πίτα.
Αμύντα 6, Παγκράτι, 210 7213720

F*cking ‘Avit

Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Facebook Twitter
Στο F*cking ‘Avit ο σεφ Simon Farchat σερβίρει vegan πιάτα απόλυτα χειροποίητα, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα.

Και εδώ έχουμε ένα μπιστρό, αλλά plant-based. Το μαγαζί που γνωρίσαμε πριν από έξι χρόνια στη Γλυφάδα μεταφέρθηκε στο κέντρο, στο ισόγειο ενός καλοδιατηρημένου νεοκλασικού του 19ου αιώνα στην Καλαμιώτου. Εκεί, ο σεφ Simon Farchat σερβίρει vegan πιάτα απόλυτα χειροποίητα, που ξεφεύγουν από τα συνηθισμένα, όπως αυτό με το Lion’s Mane μανιτάρι που μαρινάρεται σε κόκκινο κρασί με miso και φύλλα δάφνης και έπειτα ψήνεται στο μαντέμι, σερβίρεται με dauphinoise πατάτας και espuma κολοκύθας. Έχει όμως και μια βραδινή πλευρά και προτάσεις όπως τα sticky bao σε χειροποίητα ψωμάκια ατμού με κεμπάπ σόγιας σε teriyaki sauce, ραπανάκι, τσίλι, φρέσκο κρεμμυδάκι και σουσάμι που συνοδεύονται με tempura από αμπελοφάσουλα και προτείνονται για βραδινό μαζί με μια Παλόμα, ένα Νεγκρόνι ή ένα ποτήρι κρασί. 
Καλαμιώτου 8, Σύνταγμα, 210 3253568

Atelier Papaioannou

Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Facebook Twitter
Ένα όνομα που είναι συνδεδεμένο με την élève ψαροφαγία, αυτό του Papaioannou, μόλις έκανε την εμφάνισή του και στη Στοά Σπυρομήλιου με ένα διαφορετικό concept.
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Facebook Twitter
Τιμώντας την οικογενειακή του παράδοση, ο Γιώργος Παπαϊωάννου, παρουσιάζει ένα μενού εμπνευσμένο από τις πρώτες συνταγές του πατέρα του.

Λαχταράτε να βρείτε ένα προσεγμένο φαγητό κατσαρόλας στο καρά(κεντρο); Ένα όνομα που είναι συνδεδεμένο με την élève ψαροφαγία, αυτό του Papaioannou, μόλις έκανε την εμφάνισή του και στη Στοά Σπυρομήλιου με ένα διαφορετικό concept. Τιμώντας την οικογενειακή του παράδοση, ο Γιώργος Παπαϊωάννου, σε συνεργασία με τον executive-chef των εστιατορίων του, Κωνσταντίνο Παππά, παρουσιάζει ένα μενού εμπνευσμένο από τις πρώτες συνταγές του πατέρα του αλλά και τη νησιώτικη κουζίνα με πιάτα όπως σούπα με ψάρι ημέρας, σιγομαγειρεμένη ρεβιθάδα με καπόνι και σέσκουλα, ψάρι φιλέτο ή παϊδάκι με άγρια χόρτα εποχής.

Το Atelier Papaioannou λειτουργεί καθημερινά από το μεσημέρι, έτσι αποτελεί επιλογή και για ένα σύντομο διάλειμμα στην περιοχή του Συντάγματος αλλά και έναν προορισμό για έναν ξεχωριστό δείπνο που μπορεί να ξεκινήσει με όστρακα ημέρας και ένα σασίμι σφυρίδας με φινόκιο και σταφύλι της θάλασσας. Όποια ώρα και αν επιλέξετε να βρεθείτε εκεί, μην παραλείψετε να παραγγείλετε το κεμπάπ ψαριού με πιπεριά Φλωρίνης.
Βουκουρεστίου 3 (εντός στοάς Σπυρομήλιου), Σύνταγμα, 210 3211315

Nosh

Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Facebook Twitter
To Nosh είναι ένας προορισμός για διαφορετικό, αναβαθμισμένο street food, για lobster rolls σε ψωμί μπριός με μαγιονέζα και λάιμ ή με hollandaise και σχοινόπρασο – και στα δύο μπορείτε να προσθέσετε χαβιάρι.

Εδώ έχουμε έναν προορισμό για διαφορετικό, αναβαθμισμένο street food, για lobster rolls σε ψωμί μπριός με μαγιονέζα και λάιμ ή με hollandaise και σχοινόπρασο – και στα δύο μπορείτε να προσθέσετε χαβιάρι. Φτιάχνει μερικά ακόμα σάντουιτς, όπως αυτό με το pulled beef, την BBQ σος, το τσένταρ και το φρέσκο κρεμμύδι, ενώ σερβίρονται και corn ribs με kombu και χειροποίητα τσιπς πατάτας. Σε αυτό το μικρό πάσο στο Κολωνάκι, που έχει τις αναφορές του στο Σόχο, μπορείτε να ανοίξετε και μια μίνι Moët για το γρήγορο γεύμα σας· η ζωή είναι μικρή.
Καψάλη 5, Κολωνάκι, 210 7228281

Coterie & Bro

Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Facebook Twitter
«Μια εκλεκτή συντροφιά που συγκεντρώνεται για να υπηρετήσει ένα κοινό όραμα», αυτό σημαίνει το όνομα του νέου specialty coffee shop που εμφανίστηκε στο Παγκράτι και έχει κάτι για όλες τις ώρες της ημέρας.

«Μια εκλεκτή συντροφιά που συγκεντρώνεται για να υπηρετήσει ένα κοινό όραμα», αυτό σημαίνει το όνομα του νέου specialty coffee shop που εμφανίστηκε στο Παγκράτι και έχει κάτι για όλες τις ώρες της ημέρας. Δύο αδέλφια που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τον καφέ, ο Χρήστος (World Class Greece Bartender of the Year 2023) και ο Θανάσης Κλουβάτος, μας σερβίρουν ακόμα και για «καφέ ροής» κορυφαίες ποικιλίες καφέ της εταιρείας Taf, από την Αιθιοπία και την Κένυα μέχρι τον Παναμά. Δοκιμάστε μαζί και τα «not just fried eggs» με πατάτες τηγανητές, κοκκινιστό κιμά και μια κρέμα παρμεζάνας, καθώς και τα french toast από προζυμένιο ψωμί.

Σε έναν χώρο με βιομηχανικά στοιχεία και πέτρινες επιφάνειες, με γήινες αποχρώσεις και καθίσματα που θυμίζουν κερκίδες, το Coterie σερβίρει και ισορροπημένα κοκτέιλ. Απολαμβάνετε ένα καλοφτιαγμένο espresso martini; Εκεί πρέπει να το δοκιμάσετε, όπως και το Garibaldi, που βγαίνει από κάνουλα. Θα βρείτε και κρασιά, μια λίστα επιμελημένη από τον Τηλέμαχο Παπανδρέα (Delta Restaurant), για να συνοδεύσετε πιάτα όπως οι παπαρδέλες ραγού με μοσχαρίσια μάγουλα και τα chicken nuggets.
Βρυάξιδος 9, Παγκράτι, 210 7011640

Hotel Eternité

Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Facebook Twitter
Τα πράγματα στο Hotel Eternite είναι απλά και φιλικά – είναι ένα μέρος φτιαγμένο για να γίνει στέκι.
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Facebook Twitter
Tα κοκτέιλ και τα απεριτίβο έχει αναλάβει ο Θοδωρή Καϊσίδης.

Δανείζεται το όνομά του από το θεατρικό έργο του Γιάννη Καλαβριανού, ένα ξενοδοχείο του οποίου οι ένοικοι προσπαθούν να παγώσουν τον χρόνο προκειμένου να διαχειριστούν καλύτερα το αύριο. Στο σκηνικό της Κυψέλης που έχει στηθεί αρχιτεκτονικά από τη Ζωή Μουτσώκου και τον Κωνσταντίνο Ζβε για να σπαταλήσουμε ευχάριστα τον χρόνο μας υπάρχει και ένα booth στο οποίο, αν δεν φιλοξενείται κάποιος DJ, μπορείτε να βάλετε όποιο βινύλιο σάς αρέσει απ’ όσα υπάρχουν εκεί. 

Η οινική λίστα έχει στηθεί από την οινολόγο Χρύσα Γιατρά-Μπατζή στη λογική της ανάδειξης των λιγότερο γνωστών ποικιλιών και των πιο μικρών εγχώριων οινοπαραγωγών. Τα κοκτέιλ και τα απεριτίβο έχει αναλάβει ο Θοδωρή Καϊσίδης (Osterman, 42, Noel), ενώ τα μικρά πιάτα που συνοδεύουν όλα τα παραπάνω τα έχει επιμεληθεί η Μαριάννα Μπόικου, χρησιμοποιώντας καλές ντόπιες πρώτες ύλες, όπως τα αλλαντικά της οικογένειας Μουλκιώτη και τα άγρια μανιτάρια του Γιώργου Μάντικα. Τα πράγματα στο Hotel Eternite είναι απλά και φιλικά – είναι ένα μέρος φτιαγμένο για να γίνει στέκι.
Παξών 34, Κυψέλη, 210 8255116

Ύψαλα Αναψυκτήριο

Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Facebook Twitter
Τρεις φίλοι έστησαν ένα καφενείο χωρίς πολλά twists στα πιάτα, με ένα μικρό μενού που έχει επιρροές από την κρητική κουζίνα.
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Facebook Twitter
Σε έναν χώρο, που κάποτε υπήρξε το μπακάλικο της γειτονιάς, εκείνοι έφτιαξαν κάτι λιτό και φρέσκο.

Πάλι στην Κυψέλη, τρεις φίλοι έστησαν ένα καφενείο χωρίς πολλά twists στα πιάτα, με ένα μικρό μενού που έχει επιρροές από την κρητική κουζίνα, μια και ο μάγειρας και συνιδιοκτήτης του μαγαζιού Νικόλας Κουκουράκης έλκει την καταγωγή του από την Κρήτη. Σε έναν χώρο, λοιπόν, που κάποτε υπήρξε το μπακάλικο της γειτονιάς, εκείνοι έφτιαξαν κάτι λιτό και φρέσκο. Το λάδι είναι μανιάτικο και δικό τους, τα τυριά τους από την Κρήτη, τη Νάξο και το Μέτσοβο και το κρασί τους από τον Συνεταιρισμό της Λήμνου. Aνοίγουν καθημερινά (εκτός Δευτέρας) από τις δύο το μεσημέρι, βγάζουν ντάκο και πλιγούρι για σαλάτα, τα τυριά τους συνοδεύονται από λαλάγγια, έχουν απάκι και λουκάνικο ξιδάτο, αυγά με στάκα που φέρνει σε μπεσαμέλ, μαραθόπιτα και μια μυζηθρόπιτα που δεν λείπει από κανένα τραπέζι. Όσο για τη μουσική, θα βάλουν jazz και blues, Ξυλουράκια και Ψαρογιώργη, Θανάση (Παπακωνσταντίνου) αλλά και reggae ή hip hop.
Οστρόβου 1, Κυψέλη, 210 8813175

Hope So

Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Facebook Twitter
Φτιάχνουν άψογο τζιν τόνικ και Παλόμα (που είναι το νέο G&T).
Από ένα fun εστιατόριο μέχρι ένα αναψυκτήριο: 11 νέες αθηναϊκές αφίξεις Facebook Twitter
Και εδώ οι μουσικές επιλογές γίνονται από πικάπ και δίσκους

Το street bar που μας πάει μέχρι το Περιστέρι είναι μακριά από τις γνωστές πιάτσες της περιοχής, είναι όμως κοντά στο μετρό του Αγίου Αντωνίου και σε ένα άλλο εναλλακτικό spot, το Lovely Days. Και εδώ οι μουσικές επιλογές γίνονται από πικάπ και δίσκους, μάλιστα τα Σαββατοκύριακα τα DJ sets ξεκινάνε από τις δώδεκα το μεσημέρι. Μπορεί να ακούσετε από 2000s RnB μέχρι ΛΕΞ και Μπομπ Μάρλεϊ. Φτιάχνουν άψογο τζιν τόνικ και Παλόμα (που είναι το νέο G&T), δοκιμάστε και τη μαργαρίτα τους με το rim από αλάτι και αποξηραμένο λάιμ. Σερβίρουν και american style φαγητό για να μην πίνετε ξεροσφύρι.
Σοφοκλή Βενιζέλου 26, Περιστέρι, 210 5742868

To άρθρο δημοσιεύθηκε στην έντυπη LiFO.

Το νέο τεύχος της LiFO δωρεάν στην πόρτα σας με ένα κλικ.

Γεύση
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Γεύση / Αν ένα απόσταγμα έχει να αφηγηθεί ενδιαφέρουσες ιστορίες, αυτό είναι το ουίσκι

Η ξενάγηση σε ένα αποστακτήριο σας ακούγεται κάπως τυπικά τουριστική; Προτιμάτε στα ταξίδια σας να «ζείτε» την πόλη; Κι όμως, υπάρχει ένα αποστακτήριο στο Δουβλίνο -αυτό του πολυβραβευμένου Teeling- που θα σας βοηθήσει να γνωρίσετε καλύτερα το μέρος που γέννησε το ουίσκι.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Γεύση / Raw Βata: Στους Αμπελόκηπους σερβίρουν κοκορέτσι και τραχανά με αχνιστή προβατίνα

Ο Χρόνης Δαμαλάς προσφέρει μια κουζίνα που είναι οικεία και νέα ταυτόχρονα, με fusion ιδέες και έμφαση στην Ελλάδα, μαθαίνει στους τουρίστες τον τραχανά και σερβίρει το signature κοκορέτσι του χωρίς εντεράκια - μας έδωσε μάλιστα και τη συνταγή γι' αυτό, μαζί με δύο ακόμα.
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
Μαρία Κατσούλη: H ξεχωριστή πορεία της πρώτης Ελληνίδας οινοχόου

Το κρασί με απλά λόγια / Μαρία Κατσούλη, πώς ήταν να είσαι οινοχόος στα μακρινά 90's;

Από την Κρήτη στην Αθήνα και στις σάλες των πιο διάσημων ελληνικών εστιατορίων της δεκαετίας του ’90, η διαδρομή της Μαρίας Κατσούλη στον χώρο του κρασιού καθόρισε και ουσιαστικά δημιούργησε τη θέση του οινοχόου στη χώρα μας. Η Υρώ Κολιακουδάκη Dip WSET και ο Παναγιώτης Ορφανίδης συζητούν μαζί της.
THE LIFO TEAM
Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πες μας πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου

Γεύση / Γεωργιάννα Χιλιαδάκη, πώς κάνεις τα γιουβαρλάκια σου;

Στο καινούργιο εστιατόριο Iodio η σεφ Γεωργιάννα Χιλιαδάκη φτιάχνει πιάτα θαλασσινά με τον ξεχωριστό δικό της τρόπο. Μπήκαμε στην κουζίνα της, μιλήσαμε μαζί της και μάθαμε τις τεχνικές των πιάτων της. 
ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ
H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία;

Radio Lifo / H μανία με το τρουφόλαδο και τι σημαίνει «εκλεκτό» στη γαστρονομία

Γιατί αναζητάμε διαρκώς το «εξωτικό» και το σπάνιο, αντί να εκτιμάμε περισσότερο τα υλικά και τα φαγητά με τα οποία μεγαλώσαμε; Η Κωνσταντίνα Βούλγαρη συνομιλεί με τους Nomade et Sauvage, τους μάγειρες Ιορδάνη Τσενεκλίδη και Παναγιώτη Σιαφάκα, για το τι θεωρείται εκλεκτό, τι ορίζεται ως πολυτέλεια στο φαγητό και πώς οι μόδες και οι τάσεις διαμορφώνουν τις διατροφικές μας συνήθειες.
Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Βιβλίο / Η ζωή και τα ήθη ενός λεσβιακού χωριού μέσα από το φαγητό

Στον Μανταμάδο οι γυναίκες του Φυσιολατρικού–Ανθρωπιστικού Συλλόγου «Ηλιαχτίδα» δημιούργησαν ένα βιβλίο που συνδυάζει τη νοσταλγία της παράδοσης με τις γευστικές μνήμες της τοπικής κουζίνας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Osteria Mamma 

Γεύση / Ένα νέο ιταλικό σερβίρει πιάτα που περιέχουν άγνωστες στην Αθήνα λέξεις

Θέλοντας να τιμήσει μια επιθυμία της μητέρας της, έπειτα από πολλά ταξίδια και γεύματα σε διαφορετικές ιταλικές πόλεις, η Ελένη Σαράντη ετοιμάζει στο Osteria Mamma πιάτα με μπόλικη comfort νοστιμιά.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ
Τα γλυκά των φετινών Χριστουγέννων 

Γεύση / Όλα τα νέα χριστουγεννιάτικα γλυκά σε μία λίστα

Τετράγωνοι κουραμπιέδες, κρητική αλλά και γαλλική βασιλόπιτα, πολλά προζυμένια πανετόνε: Σε αυτή τη λίστα δεν θα βρείτε τα κλασικά γλυκά της Αθήνας -τα ξέρετε ήδη- αλλά όλες τις φρέσκες ιδέες των τριτοκυματικών φούρνων και των πιο δημιουργικών ζαχαροπλαστών.
ΖΩΗ ΠΑΡΑΣΙΔΗ