Υπάρχουν παραμύθια στις μέρες μας;

Υπάρχουν παραμύθια στις μέρες μας; Facebook Twitter
1

Πριν 10 χρόνια κυκλοφόρησε το πασίγνωστο πλέον notebook. To notebook πραγματεύεται την ιδανική ιστορία αγάπης, δύο άνθρωποι ερωτευμένοι καταφέρνουν να τα ξεπεράσουν όλα και καταλήγουν μαζί έπειτα από πολλά εμπόδια. Θα μπορούσε η ιστορία αυτή να θεωρηθεί η συνέχεια της Disney. Τα παραμύθια της Disney είναι ένας από τους λόγους που έχουμε πολλές προσδοκίες από τη ζωή μας ακούω τις φίλες μου να λένε.

Θεωρώ πως στις μέρες μας συνεχίζουν να υπάρχουν παραμύθια και μεγάλοι έρωτες. Φυσικά όμως υπάρχουν και μεγάλες απογοητεύσεις. Το παραμύθι είναι σαν την ίδια τη ζωή, έχει μέσα του αλήθεια και ψέμα. Στην ουσία παραμύθι είναι τα στοιχεία που ο καθένας προσδίδει στη ζωή του. Εξάλλου κάθε παραμύθι είχε καλές και κακές στιγμές. Κανένας δεν ξύπνησε και όλα ήταν ιδανικά στη ζωή του και δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην έχει βιώσει δύσκολες στιγμές. Η ζωή είναι σαν τον ουρανό, πρώτα βρέχει και μετά εμφανίζεται ένα τεράστιο ουράνιο τόξο. Ένα ουράνιο τόξο που είναι σαν τον έρωτα και έχει τη δύναμη να καλύψει τα πάντα.

Κάθε άνθρωπος λοιπόν μπορεί να θεωρήσει πως η ζωή του είναι ένα σύγχρονο παραμύθι. Ίσως να μην έρθουν όλα εύκολα όπως στα παραμύθια. Ίσως ο πρίγκιπας χάσει το δρόμο του αλλά στα σύγχρονα παραμύθια δεν υπάρχουν τα ίδια κριτήρια. Το παραμύθι μπορεί να έχει ένα εναλλακτικό τέλος.

Γενικώς θεωρώ πως το ιδανικό δεν υπάρχει, εμείς μετατρέπουμε κάτι απλό σε κάτι ιδανικό. Αυτό γίνεται μέσα από τα συναισθήματα μας. Ερωτευόμαστε και βλέπουμε μπροστά μας έναν τελείως διαφορετικό κόσμο. Και συνήθως οι άνθρωποι που έχουμε δίπλα μας μόνο ιδανικοί δεν είναι. Αλλά τους αγαπάμε ακριβώς για αυτό το λόγο. Όπως λοιπόν έναν άνθρωπο, μία ανάμνηση, ένα μαγαζί, ένα τοπίο μας γεμίζει με θετικά συναισθήματα, έτσι η ζωή μας μπορεί να είναι ένα σύγχρονο παραμύθι. Ένα παραμύθι διαφορετικό από αυτά που μας προβάλλουν, ένα παραμύθι με δυνατές και αδύνατες στιγμές, με νικητές και χαμένους και πάνω από όλα ένα παραμύθι πολύ κοντά στην αληθινή ζωή.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Θέλω να πιστεύω πως η γνώμη μου για τη συγκεκριμένη ταινία συνοψίζεται στο παρακάτω λινκhttp://www.comedylab.gr/video/1847/2-the-notebook-%CF%84%CE%BF-%CE%B7%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%BF%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CE%B9%CE%BF