Βρετανοί κατάφεραν να ελέγξουν το Google Glass με τη σκέψη

Βρετανοί κατάφεραν να ελέγξουν το Google Glass με τη σκέψη Facebook Twitter
1

Να άλλη μια απόδειξη ότι μια καλή ιδέα για ένα προϊόν μπορεί να απογειωθεί, βρίσκοντας δημιουργικές εφαρμογές.

Αυτό τουλάχιστον δείχνει η ανάπτυξη μιας εφαρμογής ονόματι MindRDR από τη βρετανική εταιρεία This Place, που εγκαθίσταται στο λειτουργικό της συσκευής Google Glass, συνδέεται με ηλεκτρόδια που ακουμπούν στο κεφάλι του χρήστη, και του δίνει τη δυνατότητα να χειριστεί τα έξυπνα γυαλιά της Google με τη σκέψη.

Πρόκειτα για μια πρώιμη προσέγγιση του πως οι νοητικές εντολές μπορούν να ελέγξουν το Gadget της Google, εξηγει το TechCrunch, που δοκίμασε τη νέα τεχνολογία, αλλά οι πιθανές εφαρμογές της ιδέας είναι πολλές. Όπως για παράδειγμα στην ιατρική, προσφέροντας βοήθεια σε χειρουργικές επεμβάσεις ή σε ασθενείς με κινητικά προβλήματα.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της This Place, Dusan Hamlin, στο BBC, "Mε το MindRDR εκτός απο τη λήψη φωτογραφιών με τη σκέψη, θέλουμε να ενισχύσουμε τις δυνατότητες του gadget της Google, επιτρέποντας στους χρήστες τον πλήρη χειρισμό του με τη δύναμη του μυαλού. Οι εφαρμογές της 'τηλεκίνησης' είναι απεριόριστες".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία έχει δημοσιεύσει τον κώδικα του λογισμικού της, ανοιχτό, ώστε και άλλοι developers να εμπνευστούν από την ανακάλυψή της και να την εξελίξουν περαιτέρω. Παρόλα αυτά η Google, δεν υποστηρίζει ακόμα επίσημα το MindRDR.

Δείτε πως λειτουργεί η επαναστατική και πολλά υποσχόμενη τεχνολογία στο παρακάτω βίντεο:

Τech & Science
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δείτε τις πέντε καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Τech & Science / Δείτε τις 4 καλύτερες φωτογραφίες του National Geographic για το 2024

Οι φωτογραφίες «αποτυπώνουν μια προκλητική ματιά στα θαύματα του κόσμου γύρω μας, τα οποία μας δίνουν ένα αναζωογονητικό διάλειμμα από το ταραχώδες φθινόπωρο που περάσαμε όλοι», γράφει το περιοδικό
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Ομάδα φοιτητών εκτόξευσε «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Τech & Science / Φοιτητές Ελληνοαμερικανού κοσμήτορα μηχανικής εκτόξευσαν «ερασιτεχνικό» πύραυλο πιο ψηλά από ποτέ

Η επιτυχία έχει και ελληνικό χρώμα, καθώς ο διακεκριμένος Ελληνοαμερικανός επιστήμονας, Γιάννης Γιόρτσος είναι Κοσμήτορας της σχολής μηχανικής του Πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας, στην οποία σπουδάζουν οι φοιτητές που έσπασαν το ρεκόρ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια