Γιατί τόση κακία; Η 'Α, μπα' απαντάει

Γιατί τόση κακία; Η 'Α, μπα' απαντάει Facebook Twitter
0

________________

1.

"Αγαπητή α μπα,

 

ενδιαφέρομαι να αγοράσω φωτογραφική μηχανή slr και αναρωτιόμουν αν μπορούσες να με βοηθήσεις μιας και είσαι μέσα σ' όλα. Θα ήθελα κάτι οικονομικό, μέχρι 500 ευρώ. Που μπορώ να ψάξω, μιας κι η επαρχία δε διαθέτει πολλές λύσεις. Α, και κάτι άλλο! Πως μπορώ να βρω μια δουλειά που να σχετίζεται με ταξίδια και γενικά απόκτηση νέων εμπειριών;

 

Υ.Γ. Αλήθεια πως γίνεται να είσαι μέσα σ' όλα;"- πραλίνα

Όλοι είμαστε μέσα σε όλα πλέον χάρη στο Google (ή τουλάχιστον περίπου μέσα.) Κι όμως, για την ερώτηση απευθύνθηκα σε κάποιον που ξέρει στ’ αλήθεια: ο Σπύρος Βάθης ξέρει από μηχανές, μετέφερα την ερώτησή σου και απάντησε τα εξής:

Πριν αγοράσει οτιδήποτε ας διαβάσει τα άπαντα του Ken Rockwell  και ιδίως αυτό

(Τι εστί Ken Rockwel σε δύο προτάσειςl: «O Ken Rockwell δεν είναι ο Chuck Norris της φωτογραφίας. Ο Chuck Norris είναι ο Ken Rockwell των πολεμικών τεχνών»)

Κατόπιν των παραπάνω αν τα €500 είναι hard constrain θα πρότεινα την Nikon 3100 :

Για λίγα παραπάνω ευρώ θα πρότεινα την Nikon 5100 η οποία έχει κατά την γνώμη μου καλύτερο value for money αυτή τη στιγμή

Νομίζω ότι θα καλυφθεί με αυτές τις μηχανές.

________________

2.

Πόσο φιλοσοφημένο ή άρρωστο μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν επιθυμώ να γίνω μάνα σε ένα κόσμο που θεωρεί τη γέννηση ενός παιδιού μια διαδικασία ολοκλήρωση; Πειράζει που θέλω να γνωρίσω πρώτα τον εαυτό μου, να χαρώ τη ζωούλα μου και αν/όταν νιώσω πλήρης και ελεύθερη απωθημένων τότε να μεγαλώσω έναν άνθρωπο; Ετών 28-Λ.

Φιλοσοφημένο ή άρρωστο; Τίποτα από τα δύο δεν είναι. Αν μου έλεγες ότι δεν θέλεις να κάνεις ποτέ παιδιά γιατί προτιμάς την ησυχία σου, ίσως να ενοχλούσες και κάποιον, αλλά αυτό που λες είναι εντελώς –πώς να σου το πω χωρίς να στενοχωρηθείς – νορμάλ.

 

________________

3.

Δεν ήθελα πάντα να ρωτήσω αυτό, αλλά δεν φοβάσαι μη σου κάνουν κανά ντου που προτείνεις στον κόσμο να αποφεύγει τους ελέγχους της Εφορίας? :-)

Αυτό που ήθελα πάντα να ρωτήσω είναι

 

Δεν ξέρω. Καμία απορία δεν τη διατήρησα σε όλες τις φάσεις της ζωής μου.

Θα επανέλθω. -Εξαρτάται-ποιον-ρωτάς

 

Επανήλθα.

Γιατί υπάρχει κακία στον κόσμο, αγαπητή α-μπα?- Εξαρτάται-ποιον-ρωτάς

Γιατί κοιτάμε τα αστέρια, βλέπουμε το Curiosity σε φωτογραφίες, μαθαίνουμε για τα μυστήρια του σύμπαντος και μετά εξακολουθούμε να αναρωτιόμαστε γιατί τα πράγματα δε γίνονται όπως μας βολεύουν.

 

________________

5.

"εδω το ρομποτ του Τομ βγηκε απο την πριζα. Ο Ντυλαν τα εφτιαξε με την Κελλυ στην πραγματικη ζωη. To παραδεισιο πουλι ειναι παντα happy 

heidi is banging the bodyguard

και εσυ πια ασχολεισαι με ταπεινους ερωτες...

To τζιν πως φτιαχνεται? Τζιν η βοτκα?"- Gnou

Βρε Gnou, αυτά που αναφέρεις είναι τα παγκόσμια προβλήματα – εμείς εδώ συζητάμε τα ανθρώπινα. Το τζιν φτιάχνεται από άγριο κυπαρίσσι. Και αφού με ξέρεις, αντιλαμβάνεσαι ότι η ερώτηση αποτελεί ψευτοδίλημμα.

________________

6.

"Ω Α, μπα!

Όταν ρωτάς κάποιον αν του κάνει διαφορά αν μιλάτε η όχι, γιατί μιλάτε πολύ συχνά και ώρες ώρες με τις χοντράδες του σε φέρνει στο αμήν και θές και συ μια επιβεβαίωση βρε αδερφέ οτι δεν γίνεσαι ενοχλητική, και εκείνος σου λέει να κάνεις ότι θέλεις, στην τελική τι σε νοιάζει τι σκέφτονται οι άλλοι, οι ανθρώπινες σχέσεις θα πρεπε να είναι ανιδιοτελείς και ότι δεν του χρωστάω κατι για να του μιλάω, και διαφορά δεν του κάνει καμία απολύτως και regrets δεν έχει γιατί εγώ το αποφάσισα ότι δεν μου κάνει καλό: ΤΟΤΕ τι ισχύει? είμαι εγώ εγωίστρια που θέλω να καταλάβω αν σημαίνει γιαυτόν τίποτα η επικοινωνία μας? είναι αυτός στον κόσμο του και αδιάφορος? είμαστε και οι δύο για τα μπάζα?

"-πόσο εμφανές

Ισχύει ότι τον θέλεις περισσότερο από ό,τι σε θέλει αυτός. Κουράγιο, σε περιμένει ανηφόρα.

________________

7.

Αγαπητή η Α, μπα σόρρυ αλλά στην προηγούμενη μου ερώτηση περί της "υπερβολικής οικειότητας στην φιλία" δεν ήμουνα πολύ ξεκάθαρη (είναι που νομίζεις ότι ο άλλος είναι μέσα στο μυαλό σου), εννοούσα ότι οι τρίτοι το βλέπουν ως υπερβολικό στο σημείο να το θεωρούν ως μη φυσιολογικό, μήπως απλώς ζηλεύουν που δεν ασχολούμαστε πολύ μαζί τους!?- η Βαριάμ

Αχά, είσαι στην άλλη πλευρά! Χρειάζονται επιβεβαίωση, και αν δεν την παίρνουν από το πρόσωπο που θέλουν, προσπαθούν να την εκμαιεύσουν με το ζόρι από τους φίλους τους. Βασικά να σε χρησιμοποιήσουν προσπαθούν, αλλά αν είσαι φίλη, θα το δεχτείς μέχρι να τους περάσει η κρίση έλλειψης αυτοπεποίθησης, γιατί μπορεί να είσαι η επόμενη.

________________

8.

Επίσης άλλη μια ερώτηση: η λογική είναι αντικειμενική ή υποκειμενική (αφού ο καθένας έχει την λογική του); Οπότε πως ξέρεις ποιά είναι και η σωστή (αντικειμενικά);- η Βαριάμ

Βαριάμ. Αυτά τα ερωτήματα συζητιούνται εδώ και χιλιάδες χρόνια. Αν όντως θέλεις απάντηση, διάβασε ό,τι έχει γραφτεί και μετά από δέκα χρόνια ξαναρώτα.

________________

9.

Είπα ναι σε μια δουλειά παρά τα λίγα λεφτά. Τελικά αποδείχτηκε πιο απαιτητική απ' ότι περίμενα. θα διαρκέσει ένα μήνα. Τι να κανω, να τα παρατησω?????- ταπεινο χαμομηλακι

Να παρατήσεις μια δουλειά που θα κρατήσει ένα μήνα; Πλάκα κάνεις;

________________

10.

Υπάρχει κάτι που σου λείπει από το παλιό Ά,μπα? το μπλογκ σου;- Κ

Ναι, αλλά μου αρέσει πολύ κι εδώ.

 

________________

11.

Agapiti a,mpa...edw kai kanena mina diavazw ti stili sou kai exw kollisei...!eimai 26 ..akomi den exw katali3ei ti 8elw na kanw sti zwh mou, tautoxrona omws m aresei na ma8ainw sunexeia kainouria pragmata...arage 8a katastalla3w pote se kati? einai periergo pou oloi ston perigurw mou skeftontai pantreies kai oikogeneies kai egw akomi niwthw san efivi??- e.t.

Νομίζεις ότι αυτοί που παντρεύονται και κάνουν παιδιά έχουν κατασταλάξει; Νομίζεις ότι θα έρθει μια στιγμή που θα ξέρεις τι είσαι και τι πρέπει να κάνεις; Γιατί νομίζεις ότι πονάνε τα γηρατειά; Επειδή νιώθεις έφηβος, αλλά το σώμα σου σε προδίδει.

 

________________

12.

"Πηγες Λ.Α εχοντας μια δουλεια να σε περιμενει εκει; ή τελειως στο φλου;

Επειδη με αφορα ιδιαιτερα το θεμα...πας ή δεν πας μονος σου στο εξωτερικο μόνιμα;

παλευεται η ξενιτια;"- Bizz

Η ξενιτιά παλεύεται όταν είσαι έτοιμος να ζήσεις όπως η ντόπιοι, να σκεφτείς τι θα έλειπε από κάποιον κάτοικο αν μετανάστευε στην Ελλάδα, και να εκμεταλλευτείς αυτό όσο μπορείς. Δεν υπάρχει μονοσήμαντη απάντηση βρε Bizz, τι θα πει ξενιτιά; Να πλένεις πιάτα στην Αστόρια μετά από ένα μήνα στο Ellis island ή να κάνεις διδακτορικό στη Δανία;

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ