η απίστευτη συμπάθεια ενός ήδη χρεοκοπημένου ανθρώπου

Facebook Twitter
1

 

βαρέθηκα την ανέχεια. αύριο θα πάω να φάω κάτι λέφτα που βρήκα σε μιαν άκρη. ένα βελουδένιο μονόκουμπο σακάκι σε κόκκινο χρώμα της βουργουνδίας κι ένα κασμιρένιο μαύρο "v" πουλόβερ. μετά, λέω να δειπνήσω κάπου μόνος. ένα καλό κόκκινο κρασί, μια γκουρμεδιά στο πιάτο, γαρύφαλλα στην κωλοτσέπη. θα ζήσω μια μέρα σα να μην υπάρχει αύριο. έπειτα, θα αναζητήσω ένα σώμα για να με ζεστάνει τις κρύες νύχτες του χειμώνα. κανένας δε θα χάσει. οι ηδονές της σάρκας θα αλληλοπροσφέρονται αφειδώς. βιβλία, μουσικές και ουσίες. χαρές μεγάλες και μοναδικές, για έναν χειμώνα δυσοίωνο. η ζωή θα συνεχίζεται, με τον έναν τρόπο ή με τον άλλον, θα καπνίζουμε λουλούδια από καιρό πεθαμένα, μ' ένα σφίξιμο στην ψυχή, με μια ανάσα να βγει η υπόλοιπη μέρα. μια ατελείωτη συμπάθεια για τον ήδη χρεοκοπημένο, το νέο χαμίνι, τον ημεδαπό εμιγκρέ, εκείνον το άτυχο, εμού του ιδίου. πόσο άσχημη έγινε η πόλη, μα μόνο αυτή μας έμεινε. θα πάρω τους δρόμους και θα τραγουδήσω. είναι πολύ η οργή και θα ξεσπάσει σε μιαν επόμενη γωνία. είναι βέβαιο. μέχρι τότε :

 

 

 

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

1 σχόλια
μαζί σου.με τα τελευταία 5 ευρώπουλα του πορτοφολιού μου θα πάω για καφέ. έτσι κ αλλιώς για τίποτα άλλο δεν φτάνουν. στοπ. η ανέχεια ξεκινάει απ το μυαλό