Κοινή επίσκεψη Αναστασιάδη - Έρογλου στο ανθρωπολογικό εργαστήρι της ΔΕΑ

Κοινή επίσκεψη Αναστασιάδη - Έρογλου στο ανθρωπολογικό εργαστήρι της ΔΕΑ Facebook Twitter
0

Ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Ερογλου, επισκέφθηκαν σήμερα για πρώτη φορά μαζί το Ανθρωπολογικό Εργαστήριο της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους, που βρίσκεται στο Αεροδρόμιο Λευκωσίας, στη ζώνη που έχει υπό τον έλεγχό του ο ΟΗΕ.

Σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψη, το μέλος της Διερευνητικής Επιτροπής, Paul-Henri Anri, είπε ότι η επιτροπή θα επισπεύσει το έργο της ούτως ώστε να ταυτοποιηθούν περισσότερα λείψανα αγνοουμένων, προσθέτοντας ότι αναμένεται να εντοπιστούν ακόμα τα λείψανα 1.000 αγνοουμένων.

Έκανε επίσης έκκληση προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις δύο κοινότητες και άλλους δωρητές για οικονομική ενίσχυση, λέγοντας ότι η Επιτροπή εκτός από τα 4 εκ. ευρώ προϋπολογισμό έχει ανάγκη από ακόμη 900 χιλιάδες ευρώ ούτως ώστε να επισπεύσει το έργο της.

Στη συνέχεια οι δύο ηγέτες προχώρησαν στις συνομιλίες για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) παρουσία της Ειδικής Αντιπροσώπου του ΓΓ του ΟΗΕ Λίζας Μπάντενχαϊμ.

Είχε προηγηθεί η χθεσινή συνάντηση των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι, κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα οικονομίας, ασφαλείας και εγγυήσεων, η σχέση μεταξύ ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ομόσπονδων πολιτειών καθώς και η σχέση μεταξύ ανεξάρτητων αξιωματούχων και ομοσπονδιακής κυβέρνησης, ενώ κατατέθηκαν έγγραφα επί των πτυχών του Κυπριακού για τις οποίες δεν είχαν μέχρι τώρα κατατεθεί.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM