Αιματηρή εξέγερση σε φυλακή της Βραζιλίας

Αιματηρή εξέγερση σε φυλακή της Βραζιλίας Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Αιματηρή εξέγερση φυλακισμένων ξέσπασε σε φυλακή της νότιας Βραζιλίας στην πολιτεία Παρανά κατά τη διάρκεια της οποίας φαίνεται πως αποκεφαλίστηκαν δύο σωφρονιστικοί υπάλληλοι και δύο ακόμα κρατούνται όμηροι, ενώ υπάρχουν πολλοί κρατούμενοι τραυματίες.

«Μια ομάδα φυλακισμένων στασίασε κατά τη διάρκεια του γεύματος και πήρε ομήρους δύο φύλακες. Κατόπιν αποκεφάλισε δύο κρατούμενους. Υπάρχουν εδώ 1.400 κρατούμενοι και το 80% της φυλακής ελέγχεται από τους εξεγερμένους κρατούμενους", δήλωσε ο Μιγκέλ Γιανέλα, αξιωματικός της αστυνομίας.

Ομάδα διαπραγματευτών έχει φθάσει στη φυλακή.

Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση Conectas στη Βραζιλία υπάρχουν σήμερα 548.000 φυλακισμένοι, αλλά η χώρα θα πρέπει να κατασκευάσει σωφρονιστικά καταστήματα χωρητικότητας 207.000 θέσεων για να επιλύσει το πρόβλημα του υπερπληθυσμού στις φυλακές.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM