Guardian: Η βία προς τους γκέι θα ανθίσει μετά το αντιρατσιστικό

Guardian: Η βία προς τους γκέι θα ανθίσει μετά το αντιρατσιστικό Facebook Twitter
1

Θέμα για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι ομοφυλόφιλοι στην Ελλάδα, φιλοξενεί η εφημερίδα Guardian με αφορμή τις δηλώσεις στη Βουλή του βουλευτή της Ν.Δ. Τάσου Νεράτζη.

Υπενθυμίζεται  ότι ο κ. Νεράτζης σε ένα ομοφοβικό παραλήρημα κατά τη διάρκεια της συζήτησης του αντιρατσιστικού σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «στην Ολλανδία υπάρχουν κόμματα που αναγνωρίζουν την παιδοφιλία, τι θα κάνουμε θα το υιοθετήσουμε και εμείς; Υπάρχουν επίσης οίκοι ανοχής που επιτρέπουν την κτηνοβασία, τι θα κάνουμε θα το υιοθετήσουμε και εμείς;». «Το σύμφωνο συμβίωσης δεν μπορεί να βρει θέση σε εμάς» πρόσθεσε.

Όπως γράφει η Γκάρντιαν, με τη συζήτηση σε αυτά τα επίπεδα, το αποτέλεσμα του νέου νόμου στην προστασία των ομοφυλόφιλων και των μεταναστών θα είναι μικρό, τη στιγμή που οι επιθέσεις εναντίον τους αυξάνονται συνεχώς.

Όπως σημειώνει η Έλενα Σμιθ, αντί ο νόμος αυτός να περιορίσει τα εγκλήματα, θα κάνει τη βία να ανθίσει.

Στην εφημερίδα μιλά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Χατζησοφιά που δηλώνει ότι ο αντιρατσιστικός νόμος καλύπτει κατ' όνομα τους ομοφυλόφιλους και τους μετανάστες, όπως και ο Πέτρος Τατσόπουλος που σημειώνει ότι  είναι σημαντική παράλειψη η άρνηση της προστασία των γκέι και πως αυτό προλειαίνει το έδαφος για νέες διακρίσεις από την πίσω πόρτα».

Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι οι επιθέσεις δεν περιορίζονται πλέον μόνο σε μετανάστες αλλά και σε ομοφυλόφιλους και φιλοξενεί τη μαρτυρία ενός ανθρώπου που δέχθηκε επίθεση, τόσο αυτός, όσο και ο σύντροφος του ενώ περπατούσαν στο κέντρο της Αθήνας.

Πρόκειται για 39χρονο, δάσκαλο στο επάγγελμα, το πόδι του οποίου έχει σπάσει σε τρία σημεία από την επίθεση και νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της Αθήνας.

 «Στην αρχή δύο άντρες σε μια μοτοσυκλέτα μας έριξαν βρόμικα νερά και άρχισαν να γελούν εις βάρος μας. Στη συνέχεια μια ομάδα 12-15 ατόμων με μαύρες μπλούζες και ξυρισμένα κεφάλια ήρθαν κατά πάνω μας και άρχισαν να μας χτυπούν επί 10 λεπτά. Τελικά βρέθηκα στο νοσοκομείο και μου έκαναν εγχείρηση που κράτησε τρεις ώρες».

Ο Guardian, σημειώνει ακόμη ότι και οι αστυνομικοί έχουν κατηγορηθεί κατά καιρούς ότι κλείνουν τα μάτια σε τέτοιες επιθέσεις και ότι σε άλλες συνεργάζονται μάλιστα με τη Χ.Α..

Η συντάκτρια επισημαίνει ότι με το νομοσχέδιο αυτό δεν εγγυάται η κυβέρνηση ότι θα προστατεύονται πλέον τα θύματα αυτών των επιθέσεων αφού  επικράτησαν οι δεξιές και εκκλησιαστικές απόψεις.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Πολιτική / Αναστάτωση στον ΣΥΡΙΖΑ από το βίντεο Κασσελάκη- Δεν λέει πουθενά ότι είναι υποψήφιος

Η απουσία της συγκεκριμένης δήλωσης έχει προκαλέσει υποψίες ότι ο Κασσελάκης ενδεχομένως επιδιώκει την ανατροπή της απόφασης της καθαίρεσής του στο επικείμενο Συνέδριο του κόμματος
LIFO NEWSROOM
Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Πολιτική / Δημοσκόπηση MRB: Προηγείται σταθερά η ΝΔ, πέμπτος ο ΣΥΡΙΖΑ – «Ντέρμπι» Ανδρουλάκη και Δούκα στο ΠΑΣΟΚ

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι η Νέα Δημοκρατία διατηρεί τη θέση της, ενώ το ΠΑΣΟΚ κερδίζει έδαφος, με την εσωκομματική μάχη για την ηγεσία να παραμένει αμφίρροπη
LIFO NEWSROOM