Η ατζέντα της επίσκεψης Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα

Η ατζέντα της επίσκεψης Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα Facebook Twitter
1

Ενώ έχει ήδη γίνει γνωστό πως τη Δευτέρα η σύζυγος του George Clooney θα βρίσκεται στην Ελλάδα μαζί με τον Geoffrey Robertson, ο οποίος είναι επικεφαλής και ιδρυτής της νομικής εταιρίας Doughty Street Chambers, εκδόθηκε και επισήμως η ανακοίνωση που εξηγεί τους λόγους της επίσκεψης.

Σύμφωνα με τo δελτίο τύπου η Amal Alamuddin Clooney και ο 68χρονος Robertson είναι καλεσμένοι της Ελληνικής Κυβέρνησης ενώ παράλληλα αναφέρεται το πρόγραμμα των συναντήσεων της τετραήμερης παραμονής τους στη χώρα μας.

 

Η ατζέντα της επίσκεψης Αμάλ Αλαμουντίν στην Αθήνα Facebook Twitter
Η Amal Alamuddin Clooney με τον Geoffrey Robertson

 

Η ανακοίνωση από την Doughty Street Chambers:

Tα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Οι δικηγόροι της εταιρίας Doughty Street, Geoffrey Robertson, QC, και Amal Alamuddin Clooney θα πραγματοποιήσουν επίσκεψη στην Αθήνα από τις 13 έως τις 16 Οκτωβρίου 2014, έπειτα από πρόσκληση της ελληνικής κυβέρνησης για ζητήματα σχετικά με τα γλυπτά του Παρθενώνα, τα οποία σήμερα εκτίθενται στο Βρετανικό Μουσείο.

Το 2006 ο κύριος Robertson ηγήθηκε νομικά της πρωτοβουλίας να επιστραφούν οι σοροί των Αβορίγινων της Τασμανίας από το Βρετανικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

Ο κ. Robertson και η κ. Clooney κλήθηκαν πρώτη φορά από την Ελληνική Κυβέρνηση να παράσχουν νομικές συμβουλές για το ζήτημα το 2011. Κατά την παραμονή τους θα πραγματοποιήσουν σειρά συναντήσεων με κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του πρωθυπουργού, κ. Αντώνη Σαμαρά, και του Υπουργού Πολιτισμού, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα».

Πληθώρα αναφορών για την επίσκεψη της Αλαμουντίν στην Ελλάδα γίνεται και από τον βρετανικό τύπο ο οποίος σχολιάζει ποικιλοτρόπως την κίνηση αυτή. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα των Times που αναφέρουν: "Σαν να μην έφτανε που έκλεψε τον πιο περιζήτητο εργένη του κόσμου, η κυρία Clooneyϊ θέλει να κλέψει και τα πιο περιζήτητα μάρμαρα του κόσμου. Ή, ανάλογα πώς το βλέπει ο καθένας, να τα ελευθερώσει». 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Ο τίτλος των Times εξαιρετικός. Δεν περιμένω τίποτα απο αυτη την επίσκεψη ή απο την μετέπειτα συνέργασια των δύο πλευρών, χαίρομαι όμως που το ζήτημα της επιστροφής των μαρμάρων με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι στο προσκήνιο. Η συνεχής προβολή και ενασχόλιση με το θέμα μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να έχει.