Micro-ιστορίες από τις γειτονιές της Αθήνας #3.

Facebook Twitter
3

ΦΥΛΗΣ: Μολυσματική βόμβα αποτεφρωμένων νοσοκομειακών αποβλήτων, πέντε χιλιάδων κυβικών μέτρων, σε πλαστικές σακούλες εγκαταλελειμένες σε αποθήκη που δεν πληρούσε κανένα μέτρο ασφαλείας κοντά στον ΧΥΤΑ Φυλής, εντόπισε την Τετάρτη κλιμάκιο της αστυνομίας περιβάλλοντος.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Χιλιάδες προϊόντα παραεμπορίου εντοπίστηκαν σε αποθήκη και κατάστημα στην Ομόνοια. Συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας αλλοδαπός.

ΝΙΚΑΙΑ: Άγνωστοι λήστεψαν τα ξημερώματα της Πέμπτης περίπτερο στην οδό Πέτρου Ράλλη αφού ακινητοποίησαν τον ιδιοκτήτη του.

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΤΖΙΑ: Δύο υπάλληλοι του Δήμου Αθηναίων συνελήφθησαν χθες με την κατηγορία της διαφθοράς. Ένας εργοδηγός και ένας εργατοτεχνίτης απαίτησαν από ιδιώτη 300-500 ευρώ προκειμένου να προβούν σε θετική αυτοψία σχετικά με πεζοδρόμιο του Δήμου.

ΚΗΦΙΣΙΑ: Στόχος εμπρηστών έγιναν δύο αυτοκίνητα του πρώην υπουργού Γιάννου Παπαντωνίου που ήταν σταθμευμένα έξω από το σπίτι του στην οδό Ολυμπίας. Οι δύο εμπρηστικοί μηχανισμοί αποτελούνταν από επτά γκαζάκια.

ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ: Θανάσιμα τραυματισμένη από πυροβόλο όπλο βρέθηκε την Πέμπτη 41χρονη Γεωργιανή επί της οδού Αλκιβιάδου 52.

ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ #2: Μίνι καζίνο ανακαλύφθηκε σε κατάστημα και κατασχέθηκαν 28 ηλεκτρονικά παιχνίδια, πέντε ρουλέτες, έξι τραπέζια μπλακ-τζακ και 6.385 μάρκες.

ΝΕΟ ΕΡΥΘΡΑΙΑ: Εικόνες από αστυνομική ταινία εκτυλίχθησαν σήμερα τα ξημερώματα όταν ληστές αντάλλαξαν πυροβολισμούς με αστυνόμους που τους περίμεναν έξω από το σπίτι στο οποίο είχαν εισβάλλει. Στη συνέχεια και κατά την προσπάθεια τους να ξεφύγουν έπεσαν πάνω στον...Μάκη Τριανταφυλλόπουλο τον οποίο πέταξαν έξω από το αυτοκίνητο και συνέχισαν με αυτό μέχρι να χάσουν τον έλεγχο του αυτοκινήτου και να καταλήξουν σε ένα ρέμα. Το κυνηγητό συνεχίζεται ακόμα.

ΣΠΑΤΑ: Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Μάικ Μπατίστ, πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού, συνελήφθη με το που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα για οφειλές στην εφορία ύψους 200.000 ευρώ. Ο Μπατίστ θα παίξει σήμερα αντίπαλος της πρώην ομάδας του από την οποία θα βραβευθεί για την προσφορά του στο ημίχρονο.

ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ: Ανθρώπινο πανό έστησαν το πρωί της Κυριακής δεκάδες εθελοντές της Greenpeace προκειμένου να στείλουν ένα μήνυμα κατά της χρήσης μεταλλαγμένων στην παραγωγή ζωοτροφών. Άνθρωποι κάθε ηλικίας σχημάτισαν τα γράμματα της φράσης «Φυτεύουμε τη λύση».

ΓΚΥΖΗ: Άγνωστοι προκάλεσαν φθορές σε 11 ΑΤΜ τραπεζών από τις 4 έως τις 5 τα ξημερώματα της Τετάρτης. Κάλυψαν τις σχισμές και τα πληκτρολόγιά τους με σπρέι.

ΕΞΑΡΧΕΙΑ: Περίπου 500 άτομα συγκεντρώθηκαν στη συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα όπου έπεσε νεκρός πριν από τέσσερα χρόνια από σφαίρα ειδικού φρουρού ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. Οι νεαροί πέταξαν πέτρες και μολότοφ κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

ΕΞΑΡΧΕΙΑ #2: Άγνωστοι πυρπόλησαν ένα αμάξι στη συμβολή των οδών Εμ. Μπενάκη και Μεταξά στα Εξάρχεια, αλλά η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα και σε άλλα οκτώ οχήματα που ήταν σταθμευμένα πλησίον.

ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑ: Μουσικοσυνθέτης συνελήφθη τη νύχτα της Τετάρτης στο σπίτι του για κατοχή 465 γραμ. ακατέργαστης κάνναβης.

ΣΥΝΤΑΓΜΑ: Η πλατεία θα φωτιστεί την ερχόμενη Τρίτη και θα στολιστεί με μια σύνθεση 16 χριστουγεννιάτικων δέντρων που δημιούργησαν οι σπουδαστές της ΑΚΤΟ.

ΨΥΡΡΗ: Δύο γυναίκες εργαζόμενες στο στο Μεταφραστικό τμήμα του υπουργείου Εξωτερικών συνελήφθησαν με την κατηγορία ότι χορηγούσαν μεταφράσεις αυθημερόν έναντι αμοιβής .

ΝΕΟΣ ΚΟΣΜΟΣ: Πυρκαγιά σημειώθηκε σε αυτοσχέδιο κατάλυμα αλλοδαπού άστεγου κάτω από την αερογέφυρα της Καλλιρόης. Ο νεαρός άνδρας μεταφέρθηκε με εγκαύματα στο Γενικό Κρατικό Αθηνών.

ΣΑΛΑΜΙΝΑ: Δεν θα απελαθεί τελικά λόγω ανθρωπιστικών λόγων, ο Αιγύπτιος που βασανίστηκε άγρια σε φούρνο του νησιού.

ΝΕΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Νεκρή και με δεμένα τα χέρια βρέθηκε στο διαμέρισμά της επί της οδού Υμηττού 11 μια 74χρονη γυναίκα.

ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Αδυναμία να λειτουργήσει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά δηλώνει ο δήμος.

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ: Φωτιά σε θαλαμηγό στη μαρίνα του Αγίου Κοσμά εκδηλώθηκε χωρίς τραυματίες.

ΣΥΓΓΡΟΥ: Ένοπλη ληστεία σε κατάστημα της Eurobank σημειώθηκε την Τετάρτη.

ΚΟΥΚΑΚΙ: Άγνωστος πέταξε μεταλλικό σκαμπό σε αυτοκίνητο του ΣΥΡΙΖΑ από το οποίο μέλη του κόμματος καλούσαν τον κόσμο με μεγάφωνα σε αντιφασιστική εκδήλωση στην περιοχή. Το σκαμπό έσπασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

ΚΕΝΤΡΟ: Δύο Κυριακές θα είναι ανοικτά τα εμπορικά καταστήματα. Εκτός της Κυριακής πριν από τα Χριστούγεννα θα είναι ανοικτά και την Κυριακή 16/12.

AΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ: Άγνωστοι τοποθέτησαν ισχυρό εκρηκτικό μηχανισμό στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Από την έκρηξη έπεσε ένας τοίχος του κτιρίου, έσπασε η πόρτα των γραφείων και προκλήθηκαν ζημιές στο κατάστημα που στεγάζεται στο ισόγειο.

ΚΟΛΩΝΑΚΙ: Στην Ελληνοαμερικανική ένωση γιόρτασε την ονομαστική του εορτή ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΔΗΜ.ΑΡ., το περασμένο Σάββατο. Το παρόν έδωσαν πλήθος πολιτικών, ενώ κατά τη μία ο Φώτης Κουβέλης χόρεψε το...«Αντιλαλούν οι φυλακές» και στη συνέχεια τη σκυτάλη πήρε η Άννα Διαμαντοπούλου με το «Ζεϊμπέκικο της Ευδοκίας».

Ν.ΠΕΡΑΜΟΣ: Τρεις άγνωστοι με την απειλή όπλου ακινητοποίησαν τον αλλοδαπό ιδιοκτήτη μονοκατοικίας και αφαίρεσαν χρήματα, κοσμήματα και το αυτοκίνητο του ιδιοκτήτη.

ΠΑΛΛΗΝΗ: Με τη μέθοδο του ριφιφί, άγνωστοι μπήκαν τα ξημερώματα της Κυριακής σε κατάστημα τροφίμων και παραβίασαν το ΑΤΜ που φιλοξενούσε.

ΠΑΤΗΣΙΑ: Ομάδα 20 περίπου ατόμων επιτέθηκε και τραυμάτισε στη συμβολή των οδών Κροκιδάκη και Παπαναστασίου δύο άτομα που καθάριζαν την περιοχή μετά από τη λαϊκή αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, η ομάδα των 20 ατόμων προέρχεται από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενώ τα δύο θύματα φαίνεται να έχουν σχέση με άτομα που επιδοκίμασαν τις ενέργειες της Χρυσής Αυγής στο πανηγύρι της Ραφήνας.

Σε άλλα νέα άγνωστοι στα Ανώγεια Ρεθύμνου εισέβαλαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας με ένα χωματουργικό όχημα (μικρή μπουλντόζα) διαλύοντας τα πάντα στο πέρασμά τους και πήραν μαζί τους το χρηματοκιβώτιο με περισσότερα από 500.000 ευρώ.

Στείλτε μας νέα, μικρά και μεγάλα, από τις γειτονιές σας στο twitter.com/DKyriazis.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Δ. Πολιτάκης / Όχι άλλο κάρβουνο: Αφήστε το αναρχικό άστρο να λάμπει στην πλατεία Εξαρχείων και καλές γιορτές

Μπορεί να έχει άμεση ανάγκη κάποιου είδους ανάπλασης η Πλατεία Εξαρχείων, το τελευταίο που χρειάζεται όμως είναι ένα μίζερο χριστουγεννιάτικο δέντρο με το ζόρι.
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ
Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Β. Βαμβακάς / Δεκαετία του 2010: Δέκα χρόνια που στην Ελλάδα ισοδυναμούν με αιώνες

Οποιοσδήποτε απολογισμός της είναι καταδικασμένος στη μερικότητα, αφού έχουν συμβεί άπειρα γεγονότα που στιγμάτισαν τις ζωές όλων μας ‒ δύσκολο να μπουν σε μια αντικειμενική σειρά.
ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΒΑΜΒΑΚΑ
Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Β. Στεργίου / Τα χρόνια των μετακινήσεων και η κουβέντα για το brain drain που δεν μου αρέσει καθόλου

Αντί να βλέπουμε τη χώρα σαν άδεια πισίνα όπου πρέπει να γυρίσουν τα ξενιτεμένα της μυαλά για να γεμίσει, ας αλλάξουμε τα κολλημένα μυαλά σ' αυτόν εδώ και σε άλλους τόπους.
ΤΗΣ ΒΙΒΙΑΝ ΣΤΕΡΓΙΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Σχόλιο για τα "μολυσματικά". Αν είχαν αποτεφρωθεί δεν είναι πλέον μολυσματικά. Τι από τα δύο δεν ισχύει? Το ότι είχαν αποτεφρωθεί ή η μολυσματικότητα τους?