Ένα είναι ήδη το πρώτο επίσημα καταγεγραμμένο κρούσμα γρίπης στην Ελλάδα και πολλά άλλα εκείνα που αντιμετωπίζονται χωρίς να δηλωθούν, με προσωπική ιατρική στο σπίτι.
Προσέξτε τα σημεία-κλειδιά για να επιβιώσετε φέτος από τους ιούς, εσείς και οι αγαπημένοι σας. Όσο επιτυχές μπορεί να αποδειχθεί το να αναρρώνει κανείς κατ’ οίκον, μόνος, τόσο μπορεί να γίνει και επικίνδυνο. Συμβουλευτείτε και κρατήστε τον Οδηγό Επιβίωσης για να γνωρίζετε πώς να αντισταθείτε στους ιούς, πότε ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ θα χρειαστείτε φαρμακείο, νοσοκομείο ή γιατρό και ποιοι είναι οι κίνδυνοι. Είτε πρόκειται για γρίπη, είτε για ίωση που είναι περαστική, φροντίστε καλά το σώμα και το πνεύμα σας, αλλά προφυλαχτείτε υπεύθυνα από κάθε επικίνδυνη επιπλοκή.
Ο εμβολιασμός με το εποχιακό αντιγριπικό είναι το 1ο βήμα που παραδοσιακά συστήνεται, αλλά μέριμνα και για το εμβόλιο του πνευμονόκοκκου συνιστάται, επίσης, με έμφαση φέτος από τους ειδικούς, μια και το δημόσιο Σύστημα Υγείας είναι παντού τόσο διαλυμένο. Οι επιπλοκές, από μια απλή ιγμορίτιδα, ωτίτιδες, έως βαριά πνευμονία ή λοίμωξη του αναπνευστικού, θεωρούνται «high risk» φέτος, με τις ιατρικές συνθήκες στην Ελλάδα να αφεθούν στην τύχη της θεραπευτικής αντιμετώπισης, αφού με το εμβόλιο μπορούν σε μεγαλύτερο του 50% ποσοστό να προληφθούν.
Μια τεράστια ομάδα του γενικού πληθυσμού θεωρούνται ευάλωτοι για επιπλοκές και πρέπει να καλυφθούν από την γρίπη και τον πνευμονιόκοκκο ιδιαιτέρως, ενώ ακόμη και υγιείς οργανισμοί της νεαρής και μέσης ηλικίας, φέτος είναι καλό να εμβολιαστούν, ακόμη αν είναι απλώς καπνιστές, ή άλλοι απλώς παθητικοί καπνιστές...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ποιες είναι οι «high-risk» ομάδες για την γρίπη;
Πόσο βαριά είναι η γρίπη; Ποια τα συμπτώματα και οι επιπλοκές που προκαλεί;
Ποια άτομα θεωρούνται υψηλού κίνδυνου για πνευμονία και επιπλοκές;
σχόλια