Ο ιδρυτής της Megauplod, Kim Dotcom ιδρύει πολιτικό κόμμα στις ΗΠΑ

Ο ιδρυτής της Megauplod, Kim Dotcom ιδρύει πολιτικό κόμμα στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0
Ο ιδρυτής της Megauplod, Kim Dotcom ιδρύει πολιτικό κόμμα στις ΗΠΑ Facebook Twitter

Μετά το "Kόμμα του Διαδικτύου" (Internet Party) της Νέας Ζηλανδίας, ο εκκεντρικός επιχειρηματίας και ιδρυτής του Megaupload, Kim Dotcom, ανακοίνωσε την ίδρυση πολιτικού κόμματος και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και υποσχέθηκε να γίνει "ο χείρότερος εφιάλτης της Hillary για το 2016".

Ο ιδρυτής της Megauplod, Kim Dotcom ιδρύει πολιτικό κόμμα στις ΗΠΑ Facebook Twitter

Οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν εδώ και καιρό να συλλάβουν το γνωστό εκατομμυριούχο, ο οποίος κατηγορείται για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων, ξέπλυμμα χρήματος και εκβιασμό, αλλά πρόσφατα απέτυχαν στις προσπάθειές τους να προφυλακιστεί στη Νέα Ζηλανδία, όπου διαμένει σε κατ' οίκον περιόρισμό στην έπαυλή του. Ο Νεοζηλανδός δικαστής αποφάνθηκε ότι ο Dotcom δεν έχει παραβεί τους όρους της αναστολής του. 

Παρ' όλα αυτά, οι προϋποθέσεις για την αναστολή του έγιναν αυστηρότερες και ο ίδιος έξω από το δικαστήριο δήλωσε: "Για μένα αυτή είναι μία ακόμα περίπτωση παρενόχλησης και τραμπουκισμού από την αμερικανική κυβέρνηση, σε σενννόηση με την κυβέρνηση της Νεάς Ζηλανδίας". 

Ο ιδρυτής της Megauplod, Kim Dotcom ιδρύει πολιτικό κόμμα στις ΗΠΑ Facebook Twitter

48 ώρες μετά την παραπάνω απόφαση, ο επιχειρηματίας ανακοίνωσε την πρόθεσή του να μεταφέρει το Κόμμα του Διαδικτύου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στόχοι του κόμματος θα είναι η αντιμετώπιση της ανεργείας και της φτώχειας, η μείωση του ελέγχου και της επιτήρησης των πολιτών, η επένδυση στην εκπαίδευση και η παροχή φτηνότερου internet. 

Ο ιδρυτής της Megauplod, Kim Dotcom ιδρύει πολιτικό κόμμα στις ΗΠΑ Facebook Twitter

O Dotcom δήλωσε ότι δεν πρόκειται να έχει ηγητικό ρόλο στο κόμμα, αλλά θα αναλάβει τις δημόσιες σχέσεις του. Στόχος του είναι τη διαχείρηση και τον έλεγχο του κόμματος να αναλάβουν οι Αμερικάνοι πολίτες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε να αναλάβει την ηγεσία ενός κόμματος στην Αμερική όταν βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό στη Νέα Ζηλανδία;

Μένει να δούμε εάν όντως θα καταφέρει να ξεπεράσει την Hillary Clinton, η οποία μέχρι στιγμής έχει τις περισσότερες πιθανότητες να γίνει η επόμενη Πρόεδρος των ΗΠΑ στις επόμενες εκλογές. 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Διεθνή / «Σώπασε, ανθρωπάκο»: Διαμάχη Μασκ και Ρούμπιο με τον Πολωνό υπουργό Εξωτερικών για το Starlink

Η Πολωνία πληρώνει για να χρησιμοποιεί το Κίεβο τις υπηρεσίες του Starlink του Έλον Μασκ, το οποίο εξασφαλίζει κρίσιμης σημασίας συνδεσιμότητα στην Ουκρανία και τις ένοπλες δυνάμεις της
LIFO NEWSROOM