Ο Ντράγκι δεν έδωσε στοιχεία για τα δάνεια των ελληνικών κομμάτων

Ο Ντράγκι δεν έδωσε στοιχεία για τα δάνεια των ελληνικών κομμάτων Facebook Twitter
1

Αρνήθηκε να δώσει στοιχεία σε ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλη, σχετικά με τα δάνεια που έλαβαν τα ελληνικά κόμματα από τράπεζες, ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι. Ο ευρωβουλευτής ζητούσε να  μάθει και για τις επισφάλειες που έχουν εγγράψει οι τράπεζες λόγω αυτών των δανείων.

Ο Ντράγκι στην απάντηση διαβεβαιώνει απλώς ότι τα τραπεζικά δάνεια προς τα ελληνικά πολιτικά κόμματα ύψους 270 εκατ. ευρώ αντιμετωπίστηκαν κατά την πρόσφατη αξιολόγηση ενεργητικού (AQRs) και τα τεστ αντοχής των τραπεζών με την απαραίτητη «διεξοδικότητα».

 «Θα ήθελα να σας επισημάνω ότι τα τραπεζικά δάνεια προς τα ελληνικά πολιτικά κόμματα αντιμετωπίστηκαν κατά τον ίδιο τρόπο, δηλαδή με την απαραίτητη διεξοδικότητα, όπως και όλα τα άλλα χρηματοδοτικά ανοίγματα που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της συνολικής αξιολόγησης.

»Για λόγους εμπιστευτικότητας, η ΕΚΤ δεν είναι σε θέση να κοινοποιήσει πληροφορίες σχετικά με συγκεκριμένα στοιχεία των ισολογισμών των επιμέρους τραπεζών», σημειώνει ο επικεφαλής της ΕΚΤ.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια