Από τις πιο αιματηρές είναι η σημερινή ημέρα στην Ουκρανία

Από τις πιο αιματηρές είναι η σημερινή ημέρα στην Ουκρανία Facebook Twitter
0

Μία από τις πιο αιματηρές ημέρες, στους εννέα μήνες σύγκρουσης, είναι η σημερινή στην Ουκρανία. Τουλάχιστον 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων 13 άμαχοι.

Η ρίψη οβίδας σε στάση του τρόλεϊ νωρίς το πρωί της Πέμπτης, στο Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας, είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 13 πολιτών. «Δώδεκα άνθρωποι που βρίσκονταν μέσα στο τρόλεϊ σκοτώθηκαν και ένας ακόμη ο οποίος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο που περνούσε από κοντά. Επίσης υπάρχουν δέκα τραυματίες», ανέφερε εκπρόσωπος της υπηρεσίας πρώτων βοηθειών της πόλης, η οποία είναι προπύργιο των φιλορώσων.

Την ίδια στιγμή, ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε την αποχώρησή του από την κυριότερη θέση στο αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, το νέο τερματικό σταθμό. Οι μάχες μαίνονται στο αεροδρόμιο, το οποίο έχει καταστραφεί από τον Μάιο και έχει αποκτήσει πλέον συμβολική σημασία στη σύγκρουση ανάμεσα στις κυβερνητικές δυνάμεις και τους αντάρτες.

Από την έναρξη της σύγκρουσης τον Απρίλιο, έχουν χάσει τη ζωή τους περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι, σύμφωνα με τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ).

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Fyre Festival 2: «Δεν ξέρουμε τίποτα για την εκδήλωση» λέει το δημαρχείου του νησιού που θα φιλοξενήσει το φεστιβάλ 

Διεθνή / Fyre Festival 2: Το «μεγαλύτερο φιάσκο των μουσικών φεστιβάλ» επιστρέφει - ή μήπως όχι;

Οι αρχές δεν έχουν ενημερωθεί, άδειες δεν έχουν εκδοθεί και κανένας καλλιτέχνης δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα, αλλά το φεστιβάλ είναι προγραμματισμένο για τον Μάιο του 2025 και ο διοργανωτής επιμένει πως θα γίνει κανονικά
LIFO NEWSROOM
WSJ: Γιατί ο Τραμπ θα καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Διεθνή / WSJ: Γιατί ο Τραμπ ετοιμάζεται να καταργήσει το υπουργείο Παιδείας

Το υπουργείο εποπτεύει, μεταξύ άλλων, τα φοιτητικά δάνεια ύψους 1,6 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που κατέχουν δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το πανεπιστήμιο εξ ολοκλήρου
LIFO NEWSROOM
Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM