Σήμερα κρίνεται η συμφωνία

Σήμερα κρίνεται η συμφωνία Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
0

Σήμερα αποστέλλεται στους θεσμούς η λίστα με τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης προκειμένου να  εγκριθούν σε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup που θα συνεδριάσει το απόγευμα.

Πάντως, επί των μεταρρυθμίσεων αναμένεται να τοποθετηθούν πρώτα οι Ντάισελμπλουμ, Ντράγκι, Μοσκοβισί και Λαγκάρντ ενώ αν οι μεταρρυθμίσεις εγκριθούν θα πρέπει στη συνέχεια να ψηφιστούν και από τα ευρωκοινοβούλια των χωρών της ευρωζώνης.

Οι  πληροφορίες αναφέρουν ότι η λίστα περιλαμβάνει μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς, την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα και την ανάσχεση της ανθρωπιστικής κρίσης. Υπάρχουν επίσης ρυθμίσεις ληξιπρόθεσμων οφειλών και κόκκινων δανείων για τις οποίες πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει «κόκκινη γραμμή» από το Βερολίνο. Στα μέτρα θα είναι και η προστασία της α’ κατοικίας.

Θα περιλαμβάνεται ακόμη όλος ο πρώτος πυλώνας της Θεσσαλονίκης που αφορά το πρόγραμμα για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καταπατημένα ακίνητα του Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιοι μπορούν να κάνουν αίτηση σε α' φάση

Οικονομία / Καταπατημένα ακίνητα Δημοσίου: Άνοιξε η πλατφόρμα, ποιους αφορά, ποιοι δικαιούνται έκπτωση μέχρι και 80%

Αφορά στην εξαγορά 90.000 καταπατημένων ακινήτων - Βήμα προς βήμα η διαδικασία - Απαραίτητη προϋπόθεση η δήλωση του ακινήτου στο Ε9 τουλάχιστον 5 χρόνια πριν την αίτηση
LIFO NEWSROOM
Στουρνάρας για «κόκκινα δάνεια»: Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού

Οικονομία / Στουρνάρας για «κόκκινα δάνεια»: Δεν υπάρχουν περιθώρια εφησυχασμού

Μπορεί να καταγράφεται πρόοδος στη διαχείριση των «κόκκινων δανείων» όμως εξακολουθούν να υφίστανται κίνδυνοι για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα, δήλωσε ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος
LIFO NEWSROOM