Εκατοντάδες φοιτητές στους δρόμους του Ναϊρόμπι για τα μέτρα ασφάλειας των πανεπιστημίων

Εκατοντάδες φοιτητές στους δρόμους του Ναϊρόμπι για τα μέτρα ασφάλειας των πανεπιστημίων Facebook Twitter
1
Εκατοντάδες φοιτητές στους δρόμους του Ναϊρόμπι για τα μέτρα ασφάλειας των πανεπιστημίων Facebook Twitter

Πορείες διαμαρτυρίας με συμμετοχή εκατοντάδων φοιτητών πραγματοποιούνται σήμερα στο Ναϊρόμπι της Κένυας, με βασικό αίτημα την αύξηση των μέτρων ασφαλείας στα πανεπιστήμια της χώρας.


Αργότερα, στο κεντρικό πάρκο της πρωτεύουσας της Κένυας μια ομάδα πολιτών σκοπεύει να πραγματοποιήσει ολονυκτία, ενώ η οργή της κοινής γνώμης για την έλλειψη ασφάλειας όλο και αυξάνει.


Στην πορεία συμμετείχαν εκατοντάδες φοιτητές από όλη τη χώρα, φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας, ενώ κάποιοι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν και προς το προεδρικό μέγαρο παραδίδοντας σχετική αίτηση για τα μέτρα ασφάλειας.

 

Τις διαμαρτυρίες φυσικά πυροδότησε η τραγική της επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης της Σομαλίας, Αλ Σεμπάμπ, στο πανεπιστήμιο της Γκαρίσα την περασμένη εβδομάδα. Επίθεση που κόστισε την ζωή σχεδόν 150 ανθρώπων.


Πιο συγκεκριμένα, ένοπλοι είχαν εισβάλλει την περασμένη Πέμπτη στο πανεπιστήμιο της Γκαρίσα, περίπου 200 χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Σομαλία, όπου σκότωσαν 148 πολίτες, στην πλειοψηφία τους φοιτητές.

Η οργάνωση αλ Σεμπάμπ, συνδέεται με την αλ Κάιντα.


Αυτή τη στιγμή κρατούνται έξι ύποπτοι για την εμπλοκή τους στην επίθεση του πανεπιστημίου οι οποίοι και παρουσιάστηκαν σήμερα ενώπιον δικαστηρίου. Για την ολοκλήρωση της έρευνας εναντίον των έξι υπόπτων έχει δοθεί διορία 30 ημερών.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Πολιτισμός / Ντάνιελ Ντέι Λιούις: Τροχονόμοι έκοψαν κλήσεις σε οχήματα εν μέσω γυρίσματος της νέας του ταινίας

Τα οχήματα που ήταν παράνομα παρκαρισμένα ήταν όλα της δεκαετίας του 1980 και χρησιμοποιούνταν για τα γυρίσματα της νέας ταινίας του βραβευμένου με τρία Όσκαρ ηθοποιού
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Διεθνή / Λίβανος: Πληρώνουν 1.800 δολάρια κατ' άτομο για να ξεφύγουν απ' τον πόλεμο με πολυτελή γιοτ

Πολυτελή σκάφη που έκαναν κρουαζιέρες στον Λίβανο, τώρα χρησιμοποιούνται για τη διαφυγή των αμάχων - με πολύ υψηλό αντίτιμο - Ελάχιστες πλέον οι διαθέσιμες θέσεις σε πτήσεις
LIFO NEWSROOM
Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

Διεθνή / Τον «πιθανότερο διάδοχο» του Νασράλα φέρεται να δολοφόνησε το Ισραήλ

«Δεν έχουμε επαφή με τον Χασέμ Σαφιεντίν από χθες», είπε στο Reuters πηγή από τον Λίβανο - Τα ισραηλινά πλήγματα έχουν αποδεκατίσει την ηγεσία της Χεζμπολάχ, σχολιάζει το πρακτορείο ειδήσεων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στο Ναιρομπηκ οι φοιτητες κανουν διαδηλωση για αυξηση των μετρων ασφαλειας στα πανεπιστημια,στην Ελλαδα οι-αριστεροστροφοι-φοιτητες κανουν διαδηλωση αντιθεσης για την ληψη μετρων προστασιας στα πανεπιστημια(δινοντας αβαντα στο παρεμποριο,τους εμπορους ναρκωτικων που κυκλοφορουν εκει μεσα και στους καταστροφεις αναρχικους)κι επειτα βγαινουν οι γνωστοι-αγνωστοι και καταστρεφουν τα παντα..Γινομαστε χειροτεροι απο αφρικανικες χωρες και ολα αυτα επειδη ακομα και οι νεοι μας βρισκονται υπο την τυφλωση ξεπερασμενων ιδεολογιων...