Ντράγκι: Δεν θέλω ούτε να σκεφτώ το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας

Ντράγκι: Δεν θέλω ούτε να σκεφτώ το ενδεχόμενο ελληνικής χρεοκοπίας Facebook Twitter
0

«Δεν θέλω καν να σκεφτώ το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της Ελλάδας», δήλωσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, κατά τη σημερινή συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι με βάση τις δηλώσεις της ελληνικής κυβέρνησης, δεν υπάρχει άλλωστε τέτοια συζήτηση.

Ανέφερε ακόμα ότι η ΕΚΤ θα συνεχίζει να επεκτείνει τη χρήση του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες, όσο είναι φερέγγυες. «Εγκρίναμε την επέκταση του ELA και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, να επεκτείνουμε τη ρευστότητα στις ελληνικές τράπεζες όσο είναι φερέγγυες και έχουν τα κατάλληλα ενέχυρα», είπε συγκεκριμένα.

Πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για τη λήξη της χρηματοδότησης μέσω ELA, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα όρια της χρήσης του προγράμματος έκτακτης στήριξης βρίσκεται στα «χέρια της ελληνικής κυβέρνησης».

Σε ερώτηση για το πόσο θα μπορεί η ΕΚΤ να συνεχίσει την επέκταση του ELA, σημείωσε ότι «η απάντηση βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης». Υπογράμμισε ακόμα ότι η έκθεση της κεντρικής τράπεζας στην Ελλάδα έχει φτάσει τα 110 δισ. ευρώ, που είναι το υψηλότερο μέγεθος στην ευρωζώνη.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ