Γιούνκερ προς Βρετανούς: Δεν μπορείτε να επιβάλλετε τη θέληση σας στην Ε.Ε.

Γιούνκερ προς Βρετανούς: Δεν μπορείτε να επιβάλλετε τη θέληση σας στην Ε.Ε. Facebook Twitter
Nick Paleologos / SOOC
1

Με αυστηρότητα απευθύνθηκε προς τη Βρετανία ο επικεφαλής της Κομισιόν, λίγο πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα, λέγοντας ότι δικαιούται μια δίκαιη συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν μπορεί να επιβάλει τη θέλησή της στα υπόλοιπα 27 κράτη-μέλη της.

 «Επιθυμώ μια δίκαιη συμφωνία με τη Βρετανία, όμως η Βρετανία δεν είναι σε θέση να επιβάλει την αποκλειστικά δική της βούληση σε όλα τα υπόλοιπα κράτη μέλη της Ευρώπης», υπογράμμισε ο Γιούνκερ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βρετανός Πρωθυπουργός έχει υποσχεθεί ότι αν επανεκλεγεί θα πραγματοποιήσει δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της χώρας του στην ευρωζώνη. Προηγουμένως, όπως έχει πεί, θας επαναδιαπραγματευθεί με τις Βρυξέλλες προκειμένου να ανακτήσει μέρος των εξουσιών οι οποίες έχουν εκχωρηθεί στους ευρωπαϊκούς θεσμούς, ιδίως το δικαίωμα επιβολής περιορισμών στη μετανάστευση εντός της Ε.Ε..

Χθες πάντως δημοσιεύτηκε δημοσκόπηση στους Τάιμς του Λονδίνου που δείχνει ότι μόνο το 19% των Βρετανών επιθυμεί σίγουρα αποχώρηση από την Ε.Ε..

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

Διεθνή / Υπερτουρισμός: Το καλοκαίρι που η Ευρώπη γύρισε την πλάτη στους τουρίστες - Ανάλυση της Washington Post

«Με τον αριθμό των επισκεπτών να αυξάνεται στα ύψη σε κορυφαίους προορισμούς όπως η Βαρκελώνη και η Βενετία, οι ντόπιοι το λένε δυνατά και καθαρά: Αρκετά», γράφει η αμερικανική εφημερίδα - Τι επισημαίνει για την περίπτωση της Ελλάδας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια