Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του Euroworking group

Κρίσιμη η σημερινή συνεδρίαση του Euroworking group Facebook Twitter
The Council of the European Union / SOOC
0

Κρίσιμη για τη διαφαινόμενη συμφωνία θεωρείται η σημερινή συνεδρίαση του Euroworking group το οποίο αναμένεται να δώσει το πράσινο φως για μια κοινή δήλωση προόδου στο Eurogroup της Δευτέρας.

Πριν από τη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης τη Δευτέρα ο Γιάννης Βαρουφάκης θα έχει συνάντηση με τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος πάντως φρόντισε να προσγειώσει τις προσδοκίες για μια συμφωνία στο Γιούρογκρουπ λέγοντας ότι «δεν θα πρέπει να περιμένει κανείς κάποιου είδους εντυπωσιακά αποτελέσματα -αυτό δεν είναι πιθανό».


Χθες ο Πρωθυπουργός είχε νέα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ενώ ο Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε στον Γκάρντιαν ότι «ελπίζω τη Δευτέρα πως θα δοθεί ένα σήμα προόδου και [θα πουν] ότι μία συμφωνία είναι ορατή».

Όπως τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης  «οι συζητήσεις μέχρι τώρα δείχνουν πως υπάρχει κοινό έδαφος στις αλλαγές και στα πολιτικά μέτρα και ως εκ τούτου πιστεύω πως μια συμφωνία είναι εφικτή και προς το συμφέρον όλων».

«Δεν έχουμε εντολή να βγάλουμε την Ελλάδα από την ευρωζώνη και δεν αποτελεί επιλογή ούτε για την κυβέρνηση ούτε για τον ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε εντολή για μια βιώσιμη λύση εντός της ευρωζώνης» υπογράμμισε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ