Ο «εφευρέτης» του Grexit δηλώνει: Για τα σκουπίδια θα ήταν ένα ελληνικό νόμισμα

Ο «εφευρέτης» του Grexit δηλώνει: Για τα σκουπίδια θα ήταν ένα ελληνικό νόμισμα Facebook Twitter
0

Για τα σκουπίδια θα ήταν το νόμισμα της Ελλάδας, αν έφευγε από το ευρώ δηλώνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Citi και εκείνος που «εφηύρε» τον όρο Grexit, Willem Buiter.

Μιλώντας στο CNCB σημείωσε ότι αν η Ελλάδα έφευγε από την ευρωζώνη και υιοθετούσε δικό της νόμισμα θα επικρατούσε πανικός. Ερωτηθείς εάν η Ελλάδα θα μπορούσε να εγκαταλείψει το ευρώ και να υιοθετήσει ένα νόμισμα που θα είναι συνδεδεμένο με το ευρωπαϊκό νόμισμα, υποστήριξε ότι αυτό θα ήταν «για τα σκουπίδια».

 «Νομίζω ότι η ιδέα ενός Grexit με ένα υποτυπώδες νόμισμα ή ένα κανονικό νόμισμα είναι γελοία. Η Ελλάδα, ιστορικά, έχει αποδείξει ότι δεν είναι καλή στη διαχείριση ενός ανεξάρτητου νομίσματος. Αυτή τη φορά, εάν προχωρούσαν προς μια τέτοια κατεύθυνση, αυτό θα προκαλούσε χάος, οπότε δεν θα το συνιστούσα» είπε ο Buiter.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Οικονομία / «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συμμετέχει στο 10ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών

Το Σάββατο, 12 Απριλίου και ώρα 10:30, ο επικεφαλής του Γραφείου του ΕΚ στην Ελλάδα, κ. Κωνσταντίνος Τσουτσοπλίδης  θα συντονίσει συζήτηση με το καθόλα επίκαιρο θέμα «Παγκόσμια τάξη βάσει κανόνων ή εξουσίας: Η άποψη της ΕΕ» (Rules or Power-Based World Order: the EU view).
LIFO NEWSROOM
Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Διεθνή / Δισεκατομμυριούχος υποστηρικτής του Τραμπ προειδοποιεί για «οικονομικό πυρηνικό χειμώνα» λόγω δασμών

Οταν οι αγορές καταρρέουν, προειδοποίησε ο Μπλιν Άκμαν, οι νέες επενδύσεις σταματούν, οι καταναλωτές σταματούν να ξοδεύουν και οι επιχειρήσεις δεν έχουν άλλη επιλογή από το να περιορίσουν τις επενδύσεις και να απολύσουν εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM