Ισραήλ: Φυλάκιση για διαφθορά σε πρώην Πρωθυπουργό

Ισραήλ: Φυλάκιση για διαφθορά σε πρώην Πρωθυπουργό Facebook Twitter
Φωτο: EPA/ABIR SULTAN
0

Σε φυλάκιση 8 μηνών χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο πρώην Πρωθυπουργός του Ισραήλ Εχούντ Ολμέρτ για διακεκριμένη διαφθορά.

Ο  Ολμέρτ  ο οποίος διετέλεσε πρωθυπουργός από το 2006 έως το 2009, κρίθηκε ένοχος για αποδοχή και απόκρυψη φακέλων που περιείχαν 600 χιλιάδες δολάρια από τον Αμερικανό επιχειρηματία Μόρις Ταλάνσκι. Από αυτά ο Ολμέρτ φέρεται να χρησιμοποίησε 150 χιλιάδες δολάρια. Αυτή δεν είναι η μόνη υπόθεση διαφθοράς για τον πρώην Πρωθυπουργό καθώς για άλλη υπόθεση αντιμετωπίζει ποινή εξαετούς φυλάκισης.

Μετά την ανακοίνωση της ποινής οι συνήγοροι του ανακοίνωσαν ότι θα ασκήσουν έφεση κατά της απόφασης, καθώς με τον τρόπο αυτό δεν εκτελείται αμέσως η ποινή.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Διεθνή / ΕΕ: Οποιαδήποτε γυναίκα από το Αφγανιστάν μπορεί να ζητήσει άσυλο στην Ευρώπη

Το Δικαστήριο υπογραμμίζει ότι τα μέτρα των Ταλιμπάν, που περιορίζουν τα δικαιώματα των γυναικών, συνιστούν διώξεις, αναγνωρίζοντας τη βαρύτητα των διακρίσεων εναντίον τους
LIFO NEWSROOM
Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Διεθνή / Μαρκ Ζούκερμπεργκ: Ξεπέρασε τον Τζεφ Μπέζος και είναι πλέον ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Ο Ζούκερμπεργκ είδε την περιουσία του να αυξάνεται κατά 78 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον από τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο
LIFO NEWSROOM