Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας μού είπε ότι έχει ακόμη 2-3 κινήσεις να κάνει

Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας μού είπε ότι έχει ακόμη 2-3 κινήσεις να κάνει Facebook Twitter
Φωτο: Nikos Libertas / SOOC
3

Αν φέρει συμφωνία ο Τσίπρας, το Ποτάμι θα την στηρίξει, ανέφερε ο Σταύρος Θεοδωράκης αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου. Ο επικεφαλής του Ποταμιού τόνισε επίσης ότι ο Πρωθυπουργός του είπε ότι έχει ακόμη 2-3 κινήσεις να κάνει προκειμένου να υπάρξει συμφωνία και ελπίζει παρόμοιες κινήσεις να γίνουν και από τη μεριά των δανειστών.

Ακόμη ο κ. Θεοδωράκης αναφέρθηκε στην τηλεφωνική  συνομιλία που είχε με τον επικεφαλής της Κομισιόν ο οποίος τον διαβεβαίωσε, όπως είπε, ότι δεν ζήτησε μείωση συντάξεων αλλά κατάργηση πρόωρων συντάξεων ενώ υποσχέθηκε και ότι ως το 2020 θα δοθούν στην Ελλάδα 35 δισεκατομμύρια, επιπλέον αυτών που έχουν συμφωνηθεί να δοθούν.

«Η χώρα βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι. Πρέπει να επιλέξει αν θα πάει δεξιά η αριστερά. Ο δρόμος προς τα δεξιά και προς το Κούγκι είναι ο δρόμος της καταστροφής Η Ευρώπη έχει ανάγκη την Ελλάδα αλλά και οι Έλληνες την ευρωπαϊκή βοήθεια. Τα περιθώρια της πραγματικής οικονομίας στενεύουν απελπιστικά. Πρέπει αυτή η κυβέρνηση να σκεφτεί πέρα από τα δικά της παιδιά, την ελληνική οικονομία που υποφέρει», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Θεοδωράκης.

Κατά την σύντομη συνομιλία που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο πρωθυπουργός επεσήμανε στον κ Θεοδωράκη πως:
«Το κρίσιμο είναι να μπορέσει να κλείσει αυτός ο φαύλος κύκλος. Να μην αναγκαστούμε να πάμε σε μία συμφωνία η οποία σε έξι μήνες θα μας δώσει τα ίδια».

3

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ