Συνεδριάζει το μεσημέρι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Συνεδριάζει το μεσημέρι η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
0

Στις 14:00 θα συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και τις επόμενες κινήσεις που μελετά η κυβέρνηση.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος έχει συνεχείς συσκέψεις από χθες, άφησε σήμερα αιχμές για τη στάση που κρατούν οι Ευρωπαίοι έναντι του ΔΝΤ αλλά και για την πολυφωνία που παρατηρείται ανάμεσα στους θεσμούς. Κατά τη συνάντησή του νωρίτερα με τον Σταύρο Θεοδωράκη, ο πρωθυπουργός είπε πως  «είναι δύσκολο να μιλάς με πολλούς συνομιλητές... Έχουμε μια μεγάλη αντίφαση. Οι Ευρωπαίοι θέλουν το ΔΝΤ που ζητά σκληρά μέτρα και αναδιάρθρωση χρέους, οι άλλοι θέλουν τα σκληρά μέτρα και αφήνουν την αναδιάρθρωση».

Όπως τόνισε, «το μείζον είναι να μπορέσουμε να φτάσουμε σε μια βιώσιμη συμφωνία, και αυτό δεν είναι μόνο κρίσιμο για την κυβέρνηση, είναι για τη χώρα να μην πάμε σε συμφωνία που σε έξι μήνες θα μας δώσει τα ίδια, να σπάσει ο φαύλος κύκλος».

Σημειώνεται πως χθες, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κορωνάκης, μιλώντας από το Ναύπλιο, δήλωσε πως η κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα σύνολο προτάσεων και συμπληρωματικών τις τελευταίες ημέρες, μέσω των οποίων θα μπορούσε να κλείσει και αύριο η διαπραγμάτευση, αρκεί να επιστρέψουν στο ρεαλισμό οι δανειστές.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ