Μοσκοβισί: Αναγκαία αλλά και πιθανή η λύση

Μοσκοβισί: Αναγκαία αλλά και πιθανή η λύση Facebook Twitter
0

Θα δουλέψουμε για να βρούμε μία λύση, η οποία είναι αναγκαία, αλλά και πιθανή, δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ο Επίτροπος Οικονομίας, Πιερ Μοσκοβισί.


Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις είναι πολύ εντατικές και υπάρχει πρόοδος, αλλά αλλά υπάρχουν ακόμα θέματα προς επίλυση. Είναι πιθανό να έχουμε μια μακρά νύχτα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Είμαι περίεργος για το πώς θα μοιάζει η ευρωζώνη μετά ηο σημερινή συνεδρίαση, δήλωσε ο Σλοβάκος υπουργός Οικονομικών, Πίτερ Καζιμίρ, σύμφωνα με το ΑΠΕ. Επιπλέον, σημείωσε ότι τρία Εurogroup και δύο Σύνοδοι Κορυφής είναι αρκετά για να βρεθεί μια λύση για την Ελλάδα. Οι θεσμοί θα καταλήξουν σε συμφωνία και μετά θα συζητηθεί το ζήτημα στο Εurogroup, πρόσθεσε.


«Περιμένουμε την έκθεση των θεσμών για να ξεκινήσουμε τη συζήτηση στο Eurogroup» δήλωσε ο Βέλγος υπουργός Οικονομικών, Γιόχαν Βαν Οβερτβελτ κατά την είσοδό του στο κτίριο της συνεδρίασης. Πρόσθεσε πως πρέπει να επιτευχθεί μια «καλή συμφωνία» τόσο για την ελληνική οικονομία όσο και για το μέλλον της ΟΝΕ, ενώ σε ερώτηση αν υπάρχει στο τραπέζι πρόταση εν είδει τελεσιγράφου, απάντησε πως δεν είναι υπέρ των «προθεσμιών».


Σε ό,τι αφορά το ΔΝΤ, σχολίασε πως είναι σημαντικό να συνεχίσει να συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα κυρίως λόγω της τεχνογνωσίας του. Τέλος, ανέφερε πως δεν είναι σωστό να λέει κανείς πως το πρόγραμμα απέτυχε στην Ελλάδα γιατί καμία κυβέρνηση δεν το εφάρμοσε στην ολότητά του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Πολιτική / Αντιπολιτευτικά πυρά για το «κυβερνητικό φιάσκο ΕΟΔΑΣΑΑΜ»: «Εντείνουν την καχυποψία των πολιτών»

Από «ιερό ευαγγέλιο εθνικής αυτογνωσίας» μετατράπηκε σε φιάσκο της κυβέρνησης, λέει το ΠΑΣΟΚ - «Η κυβέρνηση επιχειρεί δολοφονία χαρακτήρα εναντίον όσων έψαχναν την αλήθεια εδώ και δύο χρόνια», λέει ο ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Εντοπίστηκαν δύο με ναρκωτικά

Πολιτική / Κυρανάκης: Αξιολογούμε όλους τους εργαζόμενους στα σταθμαρχεία - Απομακρύνθηκαν δύο με ναρκωτικά

Κατά την επαναξιολόγηση εντοπίστηκαν δύο υπάλληλοι που είχαν στην κατοχή τους ναρκωτικά και απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών
LIFO NEWSROOM
Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Πολιτική / Politico: Η Ελλάδα ανακοινώνει «ριζικό» μετασχηματισμό της αμυντικής στρατηγικής ύψους 25 δισ. ευρώ

Η Ελλάδα, βγαίνοντας από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προσπαθεί να προσαρμοστεί στις εξελίξεις και να παραμείνει ανταγωνιστική έναντι της Τουρκίας, σύμφωνα με άρθρο του περιοδικού
LIFO NEWSROOM