Spiegel: Παράλογη εμμονή των διαπραγματευτών στις λεπτομέρειες

Spiegel: Παράλογη εμμονή των διαπραγματευτών στις λεπτομέρειες Facebook Twitter
SOOC
2

Επικριτικό για τη στάση των Θεσμών απέναντι στην Ελλάδα είναι σε σημερινό δημοσίευμα του το γερμανικό περιοδικό Spiegel με τον συντάκτη του, Στέφαν Κάιζερ να σημειώνει ότι οι δύο πλευρές δεν θα έπρεπε να διακινδυνεύουν μια συμφωνία επιμένοντας σε λεπτομέρειες.

«Αλήθεια, πιστεύει κανείς ότι η τύχη της ελληνικής οικονομίας εξαρτάται από το αν τα εστιατόρια στην Αθήνα θα αποδίδουν 13% ή 23% ΦΠΑ; Ή εάν η σύνταξη στα 67 θα ισχύσει από το 2022 ή από το 2025;» γράφει χαρακτηριστικά και συνεχίζει «Μπροστά στα πραγματικά προβλήματα της χώρας αυτή η εμμονή στις λεπτομέρειες είναι τελείως παράλογη», αναρωτιέται ο αρθρογράφος.

Επισημαίνει δε ότι η ευρωπαϊκή πολιτική που ακολουθείται μέχρι σήμερα για την Ελλάδα έχει φέρει τα αντίθετα από τα επιθυμητά αποτελέσματα και τονίζει ότι «κανείς δεν πρέπει να το παρακάνει με τη λιτότητα όταν θέλει να αναρρώσει μια χώρα».

Ο οικονομικός συντάκτης προτείνει ένα «μορατόριουμ χρεών» για την Ελλάδα για τα επόμενα τρία χρόνια με την ανάληψη της εξόφλησης τους από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), ενώ επισημαίνει ότι για αυτό το διάστημα η χώρα δεν θα παίρνει άλλα πακέτα στήριξης. Έτσι κατά τον Κάιζερ η Ελλάδα θα δείξει αν είναι σε θέση να καταστεί οικονομικά ανεξάρτητη.

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιφυλακτικότητα για την κατάπαυση πυρός στον Λίβανο: Σαν το παραμύθι «ο Πέτρος κι ο λύκος», λέει αναλυτής

Διεθνή / Επιφυλακτικότητα για την κατάπαυση πυρός στον Λίβανο: Σαν το παραμύθι «ο Πέτρος κι ο λύκος», λέει αναλυτής

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ είναι γεμάτη με «ναρκοπέδια» και ο κίνδυνος να καταρρεύσει είναι «υψηλός», δηλώνουν ειδικοί αναλυτές
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Πάρα πολύ σωστή πρόταση του Σπίγκελ, μακάρι να έβρισκε ευήκοα ώτα. Ένα μορατόριουμ χρεών θα μας ανάγκαζε επιτέλους να οργανώσουμε την οικονομία μας μόνοι μας, έτσι ώστε να έχει πλεονάσματα. Έτσι θα έπαυε και το παραμύθι περί "λιτότητας που μας επιβάλουν" γιατί σ' αυτή τη περίπτωση θα συνειδητοποιούσαμε ότι η λιτότητα είναι αποτέλεσμα των οικονομικών μας και δεν "επιβάλλεται" από κανέναν.