Μεταξύ 78-84 δις ευρώ τα δάνεια που θα χρειαστεί η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια

Μεταξύ 78-84 δις ευρώ τα δάνεια που θα χρειαστεί η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια Facebook Twitter
EPA/ORESTIS PANAGIOTOU
0

Ευρωπαϊκές πηγές ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τα δάνεια που θα χρειαστεί η Ελλάδα από το νέο πρόγραμμα στήριξης του ESM, σύμφωνα με την αξιολόγηση των θεσμών, θα ανέλθουν μεταξύ 78 και 84 δισ.ευρώ για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Βάση διαπραγμάτευσης για ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (EΜΣ)», αποτελεί η πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, ανέφερε πριν από λίγο ευρωπαίος αξιωματούχος. Αυτό,ανέφερε,επισημαίνει σε γενικές γραμμές η κοινή αξιολόγηση των θεσμών (Επιτροπή, ΕΚΤ, ΔΝΤ) που εστάλη χθες το βράδυ στο Eurogroup.

Νωρίτερα το πρωί ο εκπρόσωπος του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, Mισέλ Ρέινς, ανακοίνωσε, μέσω twitter, ότι το Eurogroup έλαβε σήμερα τις εκθέσεις αξιολόγησης των θεσμών. Η μία αφορά τη σταθερότητα στην ευρωζώνη, τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και τις χρηματοοικονομικές ανάγκες της Ελλάδας, βάσει του Άρθρου 13 της Συνθήκης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (EMΣ), και η άλλη έκθεση αξιολόγησης αφορά τις ελληνικές προτάσεις. Η καθοριστική συνεδρίαση των ΥΠΟΙΚ θα ξεκινήσει στις 4 ώρα Ελλάδας.

Δείτε ζωντανά όλες τις εξελίξεις ΕΔΩ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

Πολιτική / Βουλή – Ανδρουλάκης: Περίμενα σήμερα έναν πρωθυπουργό που θα ζητούσε συγγνώμη για τα ψέματα

«Να σκύψει το κεφάλι μπροστά στην κραυγή της κοινωνίας για ένα επιτέλους αποτελεσματικό και σύγχρονο κράτος, που ο ίδιος απέτυχε παταγωδώς να προσφέρει» τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
LIFO NEWSROOM
Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Πολιτική / Βουλή, Live - Μητσοτάκης: Προσπαθούν να κάνουν τα Τέμπη σημείο διχασμού

Οι διαδηλωτές στην πλειονότητά τους είχαν το αντίθετο αίτημα από το να πέσει η κυβέρνηση, ζήτησαν να ανέβει η Ελλάδα ψηλότερα - Ζούμε ένα κοινό πένθος που ορισμένοι κύκλοι επιχειρούν να μεταμορφώσουν σε σημείο διχασμού, είπε ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM