Αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό

Αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό Facebook Twitter
Menelaos Myrillas / SOOC
4

Αυξάνεται ο αριθμός των Ελλήνων που ψάχνουν δουλειά στο εξωτερικό Facebook Twitter

 

 

Πριν από λίγες ημέρες το Google Trends δημοσίευσε μία ανάλυση που έδειχνε πως τον τελευταίο μήνα υπήρξε μία έκρηξη στις αναζητήσεις που έγιναν από Έλληνες και κατοίκους της χώρας για μια θέση εργασίας στο εξωτερικό εξαιτίας του κλεισίματος των τραπεζών και της επιβολής capital controls στην κίνηση κεφαλαίων και τις τραπεζικές αναλήψεις. Πιο συγκεκριμένα η λέξη "jobs" και συγκεκριμένα οι αναζητήσεις για "jobs USA," "jobs Europe," "jobs UK" και "jobs Australia" κορυφώθηκαν δραματικά από τις αρχές Ιουνίου και συνεχίστηκαν μέχρι και πρόσφατα.

 

Δείτε στο γράφημα πώς κυμάνθηκαν οι αναζητήσεις από το 2013 μέχρι και πριν λίγες μέρες:

 

 

Τη ραγδαία αύξηση των Ελλήνων επισκεπτών που αναζητούν εργασία στο εξωτερικό και ειδικότερα στη Μ.Βρετανία σημειώνει σε δημοσίευμα του και το Bloomberg. Επικαλούμενο στοιχεία του βρετανικού site για αναζήτηση απασχόλησης, CV-library.co.uk, οι επισκέψεις από Έλληνες εργαζόμενους διπλασιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρυσι και η κίνηση από τη χώρα μας έφθασε σε επίπεδα - ρεκόρ.

 

Χρονικά η αύξηση αυτή συνέπεσε με το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των capital controls. Πριν από την απότομη αυτή αύξηση, ο αριθμός των Ελλήνων επισκεπτών ήταν περίπουν ίδιος με των Πορτογάλων και ο μισός μόνο από των Γάλλων. Αυτή τη στιγμή οι Έλληνες επισκέπτες ξεπερνούν και τους Γάλλους και τους Πορτογάλους.


Με βάση τους εβδομαδιαίους ρυθμούς μεταβολών, το CV-library προβλέπει  ότι ο αριθμός των Ελλήνων εργαζομένων που αναζητά στο site απασχόληση στη Βρετανία θα είναι διπλάσιος τον Ιούλιο σε σχέση με τον Ιούνιο.

 

Το Bloomberg αιτιολογεί την προτίμηση των Ελλήνων στη Βρετανία ως μελλοντικό τόπο εργασίας τους κυρίως λόγο του ότι η Γηραιά Αλβιώνα μετρά 9 συνεχόμενα τρίμηνα οικονομικής ανάπτυξης και έχει το Λονδίνο, που είναι ένα χρηματοπιστωτικό κέντρο ανάλογο με αυτό της Νέας Υόρκης.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Ελλάδα / Χανιά: Στη φυλακή για κακούργημα ο 50χρονος που μπήκε μεθυσμένος στο αντίθετο ρεύμα και σκότωσε μια γυναίκα

Η υπεράσπιση προσπάθησε να αποδώσει την ευθύνη στον επικίνδυνο δρόμο και ζήτησε την υποβάθμιση της κατηγορίας σε πλημμέλημα, αλλά το δικαστήριο δεν το δέχθηκε
LIFO NEWSROOM
Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Ελλάδα / Περιφέρεια Ηπείρου: Υπάλληλος πληρώνεται μόνο για να ελέγχει αν έχουν κλείσει παράθυρα, κλιματιστικά και φώτα

Εποχή των σπηλαίων στην Ήπειρο, καθώς η Περιφέρεια αναθέτει σε υπάλληλο ένα έργο που μπορεί να γίνεται ακόμα και με ένα «κουμπί», μέσω κινητού τηλεφώνου 
LIFO NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Το γραφημα δειχνει 100 google searches ανα μερα, που περιεχουν τη λεξη jobs απο ελλαδα. 25 περισσοτερα απ'οτι το Γεναρη του 2014.Επισης δε μιλαμε για 100 μοναδικα ατομα. Μπορει καποιοι να εψαξαν περισσοτερες απο μια μερες ή να δοκιμασαν διαφορετικους ορους (jobs uk και jobs eu).Για μια ολοκληρη χωρα δε μου φαινεται τραγικα μεγαλος ο αριθμος.Βεβαια δεν αμφισβητω οτι ο αριθμος αυτων που προσπαθουν να φυγουν για εξωτερικο ειναι πολυ μεγαλος. Απλα δε με εντυωσιαζει το γραφημα.
Με αυτό και το άλλο chicken game, ο κόσμος θέλει να φύγει για να βρει σταθερότητα και προοτικές. . . Σε κανένα λογικό άνθρωπο αυτό δεν θα έκανε εντύπωση.