Ο νίντζα κατασκηνωτής είναι αυτός που δεν αφήνει πίσω ίχνη του.
Κατασκηνώνει σε μια μαγική γωνιά της Ελληνικής φύσης, ρουφάει με απληστία την απόκοσμη αρμονία σε ήχους και εικόνες και γυρίζει σπίτι του παίρνοντας μαζί του το παραμικρό στοιχείο που μαρτυρά στο φυσικό τοπίο, την άτσαλη παρουσία του.
Εάν μάλιστα εντοπίσει σημάδια άλλων στην περιοχή, τα απομακρύνει άμεσα επίσης, ώστε το φυσικό κάλλος να παραμείνει αγνό και άσπιλο.
Ο νίντζα κατασκηνωτής δεν φέρνει τη φύση στα μέτρα του, αντίθετα ο ίδιος προσαρμόζεται στους κανόνες της.
Ο νίντζα κατασκηνωτής δεν χέζει όπου βρει και όπως του έρθει.
Από τις πρώτες ώρες της άφιξής του έχει εντοπίσει κατάλληλο μέρος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν φυσική τουαλέτα, μερικές δεκάδες μέτρα τουλάχιστον μακρυά από την κατασκηνωτική περιοχή.
Στο μέρος αυτό θα σκάψει μια μικρή τρύπα με φορητό φτυαράκι ή με ένα κλαδί και αφού κάνει την ανάγκη του εκεί, θα καλύψει τα πειστήρια με χώμα και φύλλα.
Τα καφετί ξεσκισμένα κωλόχαρτα που ανεμίζουν πιασμένα από θάμνους σαν σημαίες ντροπής και η δυσώδης μπόχα σκατίλας που πλανάται στον καθαρό αέρα, δεν θα έπρεπε να συναντώνται ούτε σε εγκαταλελειμμένα ψυχιατρεία, πόσω μάλλον σε πανέμορφα φυσικά τοπία.
Ο νίντζα κατασκηνωτής δεν φέρνει τη φύση στα μέτρα του, αντίθετα ο ίδιος προσαρμόζεται στους κανόνες της.
Δεν πάει στο δάσος να ανάψει φωτιά για να ψήσει τις μπριζόλες του, γιατί εκτός του τεράστιου κινδύνου πυρκαγιάς (παρ' ότι με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο έχουν καεί τα πάντα, αρκετοί επιμένουν να το κάνουν και μάλιστα καλαμπουρίζοντας με το ενδεχόμενο πυρκαγιάς ) είναι και η αισθητική ρύπανση που προκαλείται με τα καρβουνιασμένα ξύλα/στάχτη, τις μαυρισμένες πέτρες, τα απομεινάρια του λουκούλλειου γεύματος- και ειδικά όταν αυτό γίνεται από πολλούς στο ίδιο μέρος.
Εάν αναγκαστεί λόγω συνθηκών να το κάνει ή εάν ο οργανισμός του το ζητάει σε βαθμό που δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, θα ανάψει τη φωτιά σε ένα ξέφωτο και όταν τελειώσει τη δουλειά του θα τη σβήσει και θα καθαρίσει το σημείο από τη μαυρίλα και τις πέτρες.
Τέλος, ο νίντζα κατασκηνωτής δεν δημιουργεί ηχορύπανση.
Εκτιμά ιδιαίτερα την ηρεμία και την ησυχία που του προσφέρει η φύση, γιατί ξέρει ότι είναι σπάνιο αγαθό.
Τη μουσική θα την αναζητήσει στους φυσικούς ήχους των πουλιών, του ποταμού ή του αέρα και όχι σε κλαπατσίμπανα κάποιου ηχοσυστήματος.
Η ειρινική συμβίωση με τα πλάσματα του δάσους/θάλασσας/βουνού και των συνκατασκηνωτών, επιτυγχάνεται όταν όλοι σέβονται τη φυσική γαλήνη του μέρους που τους φιλοξενεί.
Εν κατακλείδι, νίντζα κατασκηνωτής είναι ο άνθρωπος που δείχνει την αγάπη του για τη φύση εμπράκτως, διατηρώντας την καθαρή από ανθρώπινες παρεμβάσεις.
Κάθε εξόρμηση θα πρέπει να γίνεται με τέτοιο τρόπο ώστε ο επόμενος επισκέπτης να μη μπορεί να διακρίνει τα ίχνη του προηγούμενου.
Και ο επόμενος, να μην ξεχνάμε, μπορεί να είναι και το παιδί μας.
σχόλια